Tri boje koje trebate nositi ovog proljeća
ilustracija

Apsolutni hit

Tri boje koje trebate nositi ovog proljeća

Bijela i crna boja su klasika i s njima nikada nećete pogriješiti, ali koliko god ih voljeli, one nakon nekog vremena mogu postati i pomalo dosadne i monotone.

Tu na scenu stupaju sljedeće tri nijanse koje trebate nositi ovog proljeća (apsolutni su hit), a koje možete kombinovati sa skoro svim drugim bojama.

Žuta

Ona je tako lijepa i živahna! I, ne brinite, postoji nijansa žute koja pristaje svakome. Bez obzira da li je to boja limuna, senfa, kanarinca ili sunca - bitno je da je žuta! Sakoi, pantalonama, cipele, torba ili bluza - možete ih kombinovati sa tako mnogo drugih boja.

Primjera radi, bijela majica, farmerice i crne štikle odlično se slažu sa žutim sakoom ili jaknom. Ukoliko želite da izgledate svježe, moderno i elegantno ove sezone, žuta boja je pravi izbor.

Menta zelena

Menta zelenu viđamo skoro svakog proljeća i ljeta pa i ne čudi zbog čega je ona jedna od najomiljenijih boja i ove sezone.

Odlično se slaže skoro sa svim drugim bojama! Jakna u ovoj nijansi odlično se slaže sa bijelom bluzom ili majicom i farmericama, ali i sa crnim ili sivim pantalonama. Takođe, komad odjeće u ovoj nijansi uvijek možete kombinovati sa drugim komadima tamnijih nijansi, kao što su teget ili tamno smeđa.

Boja korala

Svježa i živahna - i ne čudi zašto je popularna. Jakne, haljine ili bluze - sasvim je svejedno, sve dok je u ovoj divnoj nijansi. Ona se odlično slaže i sa menta zelenom nijansom, ali i sa bijelom bojom.

Naravno, crna, teget i siva nijesu izuzetak. Definitivno boja koja je će vaš stajling učiniti elegantnim, ali i veoma ženstvenim.

(Minimagazin)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.