Uprkos negativnoj kampanji DF pokazao snagu da nastavi dalje
Sa sjednice Glavnog odbora

Sjednica GO PZP-a

Uprkos negativnoj kampanji DF pokazao snagu da nastavi dalje

Glavni odbor Pokreta za promjene je na sjednici održanoj danas pozvao sve antirežimske partije, činioce civilnog drušva i građane, da se okupe oko Demokratskog fronta, kao najznačijnijeg opozicionog činioca, kako bi pomogli da se stvore preduslovi za ostvarenje pomenutih istorijskih ciljeva.

Predstavnici PzP-a u Predsjedništvu DF-a informisali su članove najvećeg stranačkog organa o poslednjim dešavanjima u tom savezu i o implementaciji Manifesta političkog djelovanja PzP u uslovima političke krize, koji je GO usvojio u oktobru.

GO je, kako se navodi, jednoglasno usvojio zaključke, u kojima je snažno podržano postupanje stranačkog rukovodstva tokom minulih dešavanja.

"Glavni odbor je tim povodom jednoglasno usvojio Zaključke, u kojima je snažno podržano postupanje stranačkog rukovodstva tokom minulih dešavanja. GO PZP je današnjim Zaključcima jednoglasno i snažno podržao DF da nastavi sa ostvarivanjem njegovih istorijskih misija : crnogorsko-srpskom pomirenju i objedinjavanju svih istinskih antirežimskih snaga, bez obzira na vjeru i naciju, na poslu smjene ovog kriminalnog režima i na poslu formiranjaodgovorne i stručne alternative aktuelnoj vlasti", kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je GO  jednoglasno usvojio ocjenu, da je eskalacija političke, ekonomske, institucionalne i moralne krize koja je nastupila u periodu nakon usvajanja Manifesta PZP-a - dodatno potvrdila političku viziju i neupitnost metoda djelovanja u uslovima krize,koje je GO PZP predlagao svojim partnerima prije više od 5 mjeseci.

U zaključcima sa sjednice sa žaljenjem se konstatuje da su "umjesto okupljanja svih demokratskih i antirežimskih činilaca oko DF-a( kako bi se obezbijedili prvi fer i demokratski izbora, koji bi neupitno doveli do smjene kriminogenog režima ), određeni centri vaninstitucionalne moći pokrenuli proces borbe za prevlast unutar opozicione scene". 

Dalje je konstatovano je da je ta "dobro poznata lobistička grupa, u cilju ostvarenja i zaštite sopstvenih poslovnih interesa, još jednom inicirala prekompoziciju opozicione scene,od čega je profitirao samo aktuelni režim, i koja je dovela do slabljenja političke alternative".

GO je jednoglasno konstatovao da je, uprkos snažnoj kampanji koja je u medijima i na terenu mjesecima vođena protiv DF-a, taj koalicioni savez pokazao utemeljenost svoje političke misije, svoju dokazanu snagu, kao i čvrstinu povjerenja i podrške koju uživa među građanima Crne Gore.

"GO je zadužio svoje predstavnike u Predsjedništvu DF da iniciraju terensku i medijsku kampanju po Crnoj Gori, s ciljem jačanja ideje DF i snaženja jedinstva i infratsrukture u pripremi vaninstitucioanlnih metoda djelovanja i protesta, koji bi se stvorili uslove za formiranje prelazne Vlade koja bi pripremila prve fer i slobodne izbore", navodi  se u saopštenju PZP-a.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.