CRNVO nastavlja da jača kapacitete lokalnih NVO
Sa treninga u Nikšiću

Treninzi u Nikšiću

CRNVO nastavlja da jača kapacitete lokalnih NVO

Centar za razvoj nevladinih organizacija je u periodu od 25. do 27. marta organizovao trening u Nikšiću za 9 predstavnika i predstavnica nevladinih organizacija iz Nikšića i Danilovgrada na temu „Kreiranje javnih politika i javno zastupanje“.

Trening je organizovan u okviru projekta I civilno društvo odlučuje! koji se realizuje uz podršku Evropske unije a u partnerstvu sa Mrežom instituta i škola za javnu upravu u centralnoj i istočnoj Evropi (NISPAcee) i NVO Bonum.

Predstavnici nevladinih organizacija Udruženje mladih sa hendikepom Nikšić, Centar za političku edukaciju,  Naša budućnost, Volonteri Crne Gore, Udruženja roditelja Danilovgrad,  Morakovo, NVO Drumovanja i Omladinskog kluba Nikšić  su imali priliku da kroz praktične primjere upoznaju sa javnim zastupanjem, glavnim elementima i karakteristkama kao i strategijama zastupanja a da kroz rad u grupi sami učestvuju u kreiranju akcionog plana javnog zastupanja -  saopšteno je iz CRNVO-a.

Drugi dio treninga je bio posvećen praktičnim javnim politikama i izradom sažetka predloga praktične politike.

Učesnici su imali priliku da kroz usmenu i pismenu evaluaciju treninga učestvuju u kreiranju programa treninga koji će se u narednom periodu održati i za predstavnikE NVO iz sjeverne i južne regije Crne Gore.

Opšti cilj ovog projekta, koji CRNVO realizuje u partnerstvu sa Mrežom instituta i škola za javnu upravu u centralnoj i istočnoj Evropi (NISPAcee) i NVO Bonum je doprinos većoj participaciji organizacija civilnog društva u kreiranju i implementaciji javnih politika u Crnoj Gori, a specifični cilj projekta je poboljšana saradnja između Vlade i organizacija civilnog društva u procesu oblikovanja i sprovođenja javnih politika.

CRNVO će , kako su saopštili, i u narednom periodu nastaviti da jača kapacitete i pomaže razvoj nevladinih organizacija koje rade na rješavanju problema u svojim zajednicama.

Podsjećaju da je objavljen javni poziv za isti trening za predstavnike NVO iz Ulcinja i Bara i da je rok za prijavljivanje 1. april 2015. godine


 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.