Kopilot se liječio u bolnici u Diseldorfu ali ne od depresije
Andreas Lubic

Tokom poslednja dva mjeseca

Kopilot se liječio u bolnici u Diseldorfu ali ne od depresije

Univerzitetska bolnica u Diseldorfu saopštila je danas da je kopilot aviona "Germanvings Andreas Lubic bio njen pacijent tokom poslednja dva mjeseca.

Lubic je u bolnicu došao radi "dijagnostičkog ispitivanja" 10. marta, kaže se u saopštenju bolnice.

Klinika ne navodi detalje o njegovom zdravstvenom stanju, ali demantuje pisanje njemačkih medija da se tu liječio od depresije.

U saopštenju se dodaje da je njegov zdravstveni karton predat tužilaštvu u Diseldorfu, prenosi AP.

Lubric je bio na bolovanju na dan nesreće, ali to nije prijavio poslodavcima, saopštilo je njemačko tužilaštvo, na osnovu dokaza koje su istražitelji našli.

"Zaplijenjena su dokumenta sa medicinskim podacima koja ukazuju da je on bio bolestan i da su mu ljekari prepisali odgovarajuću terapiju", saopštila je kancelarija tužilaštva u Diseldorfu, nakon što su istražitelji pretresli njegov stan u tom gradu, kao i kuću njegovih roditelja u Montabauru.

"Činjenica da postoji potvrda o njegovoj spriječenosti za rad, između ostalog, koja je nađena pocijepana, čak počev od dana kada se nesreća dogodila, potkrepljuje pretpostavku zasnovanu na preliminarnom ispitivanju da je on sakrio od poslodavaca i kolega da je bolestan", navodi se u saopštenju, prenosi Rojters.

Priroda bolesti nije precizirana, navodi francuska štampa.

Izvor:Tanjug

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.