Predao se Podgoričanin osumnjičen da je bakljom pogodio ruskog golmana
Foto:Facebook

Krivčna prijava zbog nasilničkog ponašanja

Predao se Podgoričanin osumnjičen da je bakljom pogodio ruskog golmana

Luka Lazarević (25) iz Podgorice, za kojim je od sinoć tragala policija Podgorice predao se danas u 17,45 časova Centru bezbjednosti u tom gradu i priznao da je bacio baklju koja je pogodila i povrijedila ruskog golmana Igora Akinfejeva.

Kako je saopšteno iz policije, sumnja se da je Lazarević. sinoć u 20,46 časova, u prvom minutu međunarodne fudbalske utakmice između reprezentacija Crne Gore i Ruske Federacije, koja se odigravala na Gradskom stadionu u Podgorici, sa sjeverne tribine bacio pirotehničko sredstvo – tzv. baklju koja je u predjelu zadnjeg dijela vrata pogodila golmana ruske reprezentacije. Golmanu je ukazana medicinska pomoć i konstatovano je da je zadobio lake tjelesne povrede.

Službenici CB Podgorica će, u saradnji sa ODT u Podgorici, protiv Lazarevića podnijeti krivičnu prijavu zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu, navodi se u saopštenju.

Iz Uprave policije ističu da je Lazarević identifikovan  još sinoć, na osnovu video zapisa koji su sačinili službenici CB Podgorica, budući da su shodno članu 56f Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim okupljanjima snimali sinoćnji sportski događaj.

 Na snimku koji se pojavio na Jutjubu se vidi trenutak kada je Lazarević bacio baklju koja je pogodila golmana ruske reprezentacije.

Podgorička policija je uhapsila još dva lica zbog sumnje da su narušila javni red i mir prije i nakon utakmice.

“Slobode je lišen F.B. (24) iz Podgorice, zbog dva prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru – drsko ponašanje i omalovažanje policijskih slubenika, počinjenih na Trgu Republike u Podgorici prije utakmice. I S.V. (32) iz Podgorice je lišen slobode, zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru – omalovažanje policijskih službenika, počinjenog nakon utakmice u Bulevaru Ivana Crnojevića u Podgorici”, saopšteno je iz UP.

Takođe, policija  Podgorice je identifikovala još tri lica koja su tokom utakmice na tribinama koristila pirotehnička sredstva – baklje.

“O ovome je obaviješten ZODT koji je naložio da mu se predmeti dostave na uvid, nakon čega će se naknadno izjasniti o kvalifakciji”, navode iz policije.

Dodaje se da i policija Nikšića radi na identifikaciji lica sa teritorije Nikšića koja su učestvovala u izazivanju nereda na južnoj tribini tokom odigravanje utakmice.

Službenici Uprave policije nastavljaju aktivnosti na identifikovanju ostalih lica koja su izazvala incidente ili učestovala u njima.

Iz UP napominju da su policijski službenici prije, za vrijeme i nakon utakmice, dobro organizovanim aktivnostima, omogućili bezbjedan dolazak i odlazak navijača, te da su u više navrata spriječili narušavanja javnog reda i mira i incidente, među kojima pokušaj paljenja jedne zastave u centru grada. 

“Za potrebe obezbjeđenja navedene fudbalske utakmice je na licu mjesta bilo angažovano 570 službenika Uprave policije MUP-a. Službenici policije su bili angažovani prije, za vrijeme i nakon održavanja utakmice, radi održavanja stabilnog javnog reda i mira, sprječavanja narušavanja JRM i uspostavljanja JRM u slučaju da bude narušen”, kaže se u saopštenju policije.

Podsjećaju da su cilju bezbjednog odvijanja utakmice, sa organizatorom događaja – Fudbalskim savezom Crne Gore održali nekoliko pripremnih sastanaka prije odigravanja utakmice.

“Predstavnici Uprave policije su na tim sastancima naglasili važnost pojačanih mjera koje treba da shodno zakonu budu preduzete od strane organizatora, kako bi se spriječio unos pirotehničkih i drugih nedozvoljenih sredstava i predmeta na tribine. Ovo iz razloga što je, shodno Zakonu o javnim okupljanjima, obaveza organizatora javnog okupljanja da angažuje redarsku službu – agenciju za fizičko obezbjeđenje koja je dužna da, prilikom ulaska na tribine, izvrši pregled gledalaca i spriječi unos pirotehničkih sredstava i drugih nedozvoljenih predmeta i materija u prostor određen za gledaoce”, zaključuje si u saopštenju policije.

Podsjećamo, meč Crna Gora-Rusija, koji se igrao u okviru kvalifikacija za EURO 2016 u Francuskoj, prekinut je u 67. minutu, nakon što je neko iz publike novčićem u glavu pogodio igrača Rusije Kombarova. Prije nego je Kombarov pogođen, oficijelni spiker je pozivao publiku na fer navijanje, jer je delegat susreta, nakon što je Akinfejev pogođen, u glavu upozorio da će i najmanji ekces biti dovoljan za prekid meča.

UEFA će najvjerovatnije utakmicu registrovati u korist gostiju 3:0, a očekuje se i kazna za reprezentaciju Crne Gore.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.