Ispali smo naivni, utakmica nije smjela biti završena u regularnom dijelu

Liberali poručili

Ispali smo naivni, utakmica nije smjela biti završena u regularnom dijelu

Iz Liberalne partije (LP) su ocijenili da je utakmica između Crne Gore i Rusije, koja je prekinuta u 67. minuta nakon incidenata na stadionu, najveći dosadašnji sportski poraz.

Poslije brojnih fantastičnih uspjeha crnogorskih sportista od obnove državnosti, sinoć smo, smatraju u toj partiji, doživjeli najveći dosadašnji sportski poraz.

"Sinoćna utakmica je bila veliki 'šamar', ali i gorka posljednja opomena, našoj fudbalskoj organizaciji, sportu ali i državi, da se moraju preduzeti rigorozne mjere ako želimo zaštititi naš sport i društvo od anticivilizacijskih elemenata. Uz čestitke reprezentaciji Rusije, kojoj su sada, poslije nesumnjive pobjede za 'zelenim stolom' širom otvorena vrata plasmana u završnicu Evropskog prvenstva, poslije utakmice se nameću brojna pitanja", saopštili su  iz LP-a.

Iz stranke LP-a, analizirajući sva dešavanja vezana za utakmicu, navode da se neodoljivo nameće zaključak "da utakmica nije smjela biti završena u regularnom dijelu".

"Vjerovatno i zbog gol razlike, koju takav prekid, donosi. Samo naivni mogu smatrati da je utakmica prekinuta zbog izolovanih incidenata u prvom i 66. minutu, jer je ulog i plasman u završnicu Evropskog fudbalskog prvenstva, mjeren desetinama miliona eura, iako su se slični incidenti događali i prolazili nekažnjeno i ranije, na stadionu pod Goricom. Isto tako, samo naivni mogu smatrati da je fudbalska utakmica Srbija –Albanija nedavno odigrana u Beogradu, takođe u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, prekinuta zbog izolovanog incidenta sa dronom a ne unaprijed režiranog scenarija", saopštili su iz LP-a.

Postavlja se pitanje što je crnogorska Agencija za nacionalnu bezbjednost preduzela u pripremama za visoko rizičnu utakmicu, za koje smo, kako ističu iz LP-a, čuli da su trajale 75 dana.

"A izgleda da u tim pripremama, od svih nadležnih institucija, jedino oni nisu učestvovali. Odgovore tražimo od ANB-a, koji su morali preventivno djelovati, naročito podučeni dešavanjima vezanim za nedavnu utakmicu u Beogradu. Može na prvi pogled zvučati čudna veza između ANB-a i fudbalske utakmice, ali smatramo da na ANB leži najveća odgovornost za  dešavanja sinoć", kazali  su iz LP.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.