URA: Najstrože kazniti i organizatore i nadležne za održavanje reda i mira
Žarko Rakčević

Crna Gora – Rusija

URA: Najstrože kazniti i organizatore i nadležne za održavanje reda i mira

Nakon incidenata na sinoćnoj utakmici Crna Gora – Rusija, Građanski pokret URA zatražio je najstrožije kazne “ne samo za vinovnike divljanja, već i za organizatore i nadležne za održavanje reda i mira”.

Iz građanskog pokreta URA su se duboko i iskreno izvinili sportistima, gostima, građanima Rusije, Srbije i cjelokupnoj svjetskoj javnosti.

“U samo par dana Crna Gora i Podgorica su evropskoj i svjetskoj javnosti predstavljeni u najgorem mogućem svjetlu. Osjećamo stid, sram i potrebu za odlučnom reakcijom zbog ispada, divljaštva i primitivizma pokazanog prema sportistima i gostima iz Rusije i Srbije”, saopštio je predsjednik Građanskog pokreta URA Žarko Rakčević.

U saopštenju navodi da je “mržnja i divljaštvo iskazano gađanjem gostiju bakljama, kamenjem, upaljačima, stolicama, bubrezima zastiđe, a ne ljubav prema Crnoj Gori i nacionalnim timovima”.

“Gostoprimstvo i u muci su nam kao dar i bogato nasljeđe ostavili naši preci. Ne smijemo dopustiti ni zbog predaka, ni zbog potomaka, ni zbog većine navijača da ovo zlo i huliganstvo ostane nekažnjeno. Zbog ovih neprijatelja Crne Gore i propusta organizatora ljaga je na obrazu svih nas i na obrazu naše Crne Gore. Ogromne su i višeslojne posljedice i nematerijalne i materijalne štete nanijete ovim postupcima Crnoj Gori”, piše u saopštenju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.