Pogledajte ko je sa sjeverne tribine bacio baklju na teren
ilustracija

Novi snimak

Pogledajte ko je sa sjeverne tribine bacio baklju na teren

Na YouTube-u se pojavio novi snimak nastao na sjevernoj tribini Gradskog stadiona u Podgorici tokom meča Crna Gora - Rusija.

Na njemu se vidi trenutak kada je huligan bacio baklju koja je pogodila golmana ruske reprezentacije Igora Akinfejeva. Paljenje baklje počinje nakon 3 minuta i 15 sekundi snimka, a desetak sekundi kasnije huligan baca baklju na teren.

Potom se čuje kako vođa navijača preko razglasa upozorava da je to "potpuno nepotrebno" i traži od navijača da ne ubacuju ništa u teren.

Utakmica Crna Gora - Rusija je, nakon što je pogođen golman, privremeno prekinuta, da bi nakon novog incidenta i gađanja sa zapadne tribine, utakmica u potpunosti prekinuta.

 

Igor Akinfejev, čuvar mreže selekcije Rusije rekao je da se osjeća dobro nakon što mu je u podgoričkom Kliničkom centru ukazana pomoć posle incidenta na meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

On je već u prvom minutu meča pogođen bakljom u glavu sa tribina, nakon čega je zadobio opekotine prvog stepena. Ljekar ruskog tima Edvard Bezuglov saopštio je da je Akinfejev zadobio lakši potres mozga i opekotine na vratu, ali da se sa timom vratio u Moskvu gdje će nastaviti sa medicinskim tretmanom. 

Akinfejev je izrazio nadu da se slični incidenti neće ponavljati.

"Želim da se zahvalim svima koji su bili uz mene. Osjećam se dobro. Nažalost, slične stvari se događaju u fudbalu. Nadam se da se ovako nešto više nikada neće ponoviti u Crnoj Gori, ali ni u bilo kojoj drugoj zemlji", rekao je Akinfejev za sajt Fudbalskog saveza Rusije.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.