Brat predsjednika   ubijen sjekirom
Matripal Sirisen: Smanjio zaštitu sebi i svojoj porodici

Šri Lanka

Brat predsjednika ubijen sjekirom

Brat predsjednika Šri Lanke Maitripala Sirisena preminuo je u bolnici od povreda zadobijenih u četvrtak kada je napadnut sjekirom, navode iz tamošnje policije.

Prijanta Sirisena zadobio je nekoliko povreda glave u svom rodnom gradu Polonaruvi koji se nalazi sjeveroistično od glavnog rada Kolomba, naveo je AFP.

„Colombo Gazeta“ je prenijela da je sukob izbio zbog privatne rasprave i da je napadač uhapšen

Predsjednik Sirisena se trenutno nalazi u državnoj posjeti Kini, prenosi BBC. 

Njegov najmlađi brat, biznismen i otac troje djece, napadnut je u četvrtak uveče „tokom svađe sa prijateljem“, navodi se u saopštenju vlade. 

Odmah je prebačen u Kolombo na liječenje, ali je uprkos operaciji preminuo u subotu, ističu ljekari. 

Državni zvaničnici Šri Lanke ističu da je Prijanta Sirisena (42) bio najmlađi u porodici među dvanaestoro djece. 

Predsjednik Sirisena je došao na vlast nakon oštre borbe u januaru na predsjedničkim izborima. 

Kako se navodi, za razliku od većine zvaničnika iz Šri Lanke, Sirisena nije proširio ličnu bezbjednost članovima svoje porodice i poznato je da je drastično smanjio i svoju zaštitu.

(B92)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.