Za honorare ekspertima isplaćeno 45 hiljada eura
Skupština Crne Gore

Iz skupštinskog budžeta

Za honorare ekspertima isplaćeno 45 hiljada eura

Za honorare petorice spoljnih saradnika, angažovanih za potrebe radnih tijela, iz budžeta Skupštine Crne Gore prošle godine isplaćeno je 44,8 hiljada eura.

Njihovi honorari na mjesečnom nivou, u prosjeku, iznosili su 742 eura, što je za 260 eura veće od prosječne plate u Crnoj Gori, piše Pobjeda.

Radoš Zečević, odbornik Nove srpske demokratije u Skupštini Glavnog grada, samo je prošle godine, na osnovu angažmana u Komisiji za praćenje i kontrolu postupaka privatizacije, primio 9,2 hiljade eura.

Marku Popoviću i Aleksandri Marković, bliskim Demokratskom frontu, isplaćeno je po 9,1 hiljadu eura. Popović je angažovan i u Komisiji za praćenje i kontrolu postupaka privatizacije, a Marković u Odboru za antikorupciju.

Nikola Jovanović, blizak Socijalističkoj narodnoj partiji, dobio je 9,1 hiljadu eura. On je angažovan u Odboru za antikorupciju.

Slaviši Šćekiću, koji nije član nijedne političke partije, po osnovu angažmana u Odboru za bezbjednost, 2014. godine isplaćeno je 8,1 hiljadu eura.

"Spoljni saradnici generalno su angažovani na zahtjev radnih tijela, koja su iskazala potrebu za angažovanjem eksperata za rješavanje pojedinih pitanja iz nadležnosti radnih tijela", rečeno je podgoričkom listu iz Skupštine.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.