Uhapšeni zbog fingiranja samoubistva
ilustracija

Priznali

Uhapšeni zbog fingiranja samoubistva

Rufin Vujović koji je uhapšen prije dva dana zbog sumnje da je umiješan u ubistvo Baranina Želimira Bokana juče je u policiji i pred Tužilaštvom hladnokrvno opisao morbidne scene unaprijed planiranog ubistva carinika u penziji Zelimira Bokana, tvrdeći da se ne kaje.

"Nije mi žao što sam ubio majku. A što se ovoga (Bokana) tiče, desilo se", kazao je hladno Vujović, nazvavši žrtvu pogrdnim imenom, saznaju Vikend novine.

Bokana je poznavao godinu dana, povremeno ga je, zajedno sa djevojkama koje mu je odvodio, posjećivao u kući u kojoj je ubijen, a nekada bi on dolazio u Podgoricu. 

Kako je ispričao istražiteljima, pozvao je osumnjičene saučesnike Renata Berišića (24) i Anelu Koljenović (20), koja se za njegov račun navodno bavila prostitucijom, te im oboma predočio surovi plan. 

Njih troje su se u noći 15. marta iznajmljenim malim automobilom odvezli do Bokanove kuće u Baru, gdje su stigli oko 22 časa. Navodno, u vrijeme zločinačkog čina, po ličnom priznanju, sva tri aktera su bila pod dejstvom narkotika.

"Vujović je, sudeći po njegovom iskazu, prvi ustao i izvadio nož, koji je donio od kuće, a onda ga zario u stomak žrtvi, zadavši mu potom još nekoliko uboda. Kada je izdahnuo, Berišić i Koljenović su mu nanijeli brojne posjekotine djelovima slomljene staklene flaše. "Prerezali su mu vene, a tijelo su namjestili u ležeći položaj, pokušavajući da fingiraju samoubistvo”, kazao je sagovornik VN, navodeći da je takva improvizacija već u prvim momentima pronalaska beživotnog tijela "pala u vodu”.

Kada su pokupili i spakovali svoje tragove krvavi nož, čaše iz kojih su pili i druge stvari, sprali su krv sa ruku, a onda prionuli na potragu za novcem i drugim vrijednim stvarima. Međutim, sreća im se nije osmijehnula u novčaniku žrtve, kako su ispričali, pronašli su samo 10-ak eura. Uzeli su puške, zlato i još neke predmete. Razočaran nađenim plijenom, ovaj trojac se onda nameračio na frižider ubijenog Bokana, iz kojeg su uzeli svu hranu koju su našli.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.