Pored Zemlje prolazi asteroid prečnika 1.000 metara
Ilustracija

Večeras

Pored Zemlje prolazi asteroid prečnika 1.000 metara

Asteroid, širine oko 1.000 metara, proći će pored naše planete na udaljenosti oko 2,8 miliona kilometara.

Nebesko tijelo pod nazivom 2014-YB35 kreće se brzinom od 10.000 kilometara na sat, a udaljenost na kojoj će se s nalaziti približno je 11 puta veća od udaljenosti između Mjeseca i Zemlje.

Takođe, biće to puno dalji prelet nego onaj u januaru kada je asteroid 2004 BL86 prišao našoj planeti na oko 1,2 miliona kilometara, prenosi Klix.

Asteroid 2014-YB35 posmatraće naučnici sa opservatorije "Goldstone" u kalifornijskoj pustinji Mojave. Naučnici će posmatranjem pokušati odrediti pravu veličinu asteroida i precizirati njegovu buduću putanju.

Asteroid će pokraj Zemlje proći u 18 sati po našem vremenu.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.