Cipele i narukvice koje na klik mijenjaju izgled

Cipele i narukvice koje na klik mijenjaju izgled

Biranje cipela koje pristaju uz odjeću zna biti zamorno, ali to bi vrlo brzo moglo da bude promijenjeno zahvaljujući smartfonima.

Litvanska start-up kompanija "iShuu Technologies" dizajnirala je liniju pametnih cipela pod nazivom Volvorii Timeless. Cipele su to koje mijenjaju boju i izgled zahvaljujući fleksibilnim ekranima kojima su obložene.

Na mjestu prstiju i na potpetici cipele imaju i mogućnost za dodavanje raznih detalja, a u njihovoj unutrašnjosti je smješten Bluetooth prijemnik koji ih povezuje s aplikacijom za smartfon.

Pametne cipele napravljene su od gume i kože i to, barem zasad, u veličinama od 36 do 40.

Prototipi su trenutačno dostupni samo u crnoj i bijeloj boji, a ostale boje planirane su kada i ako kompanija preko Indiegogoa prikupi dovoljno sredstava za finansiranje svog neobičnog projekta. Cilj im je 50.000 dolara, a dosad su prikupili polovinu.

Pametne narukvice

Nisu cipele jedine koje ćemo uskoro moći mijenjati jednim klikom. Sličan koncept predstavio je mađarski start-up LIBER8. Za svoju, kako kažu, narukvicu budućnosti Tango Arc nastoje prikupiti 104.000 dolara.

Poput cipela i narukvica je obložena fleksibilnim ekranima čija se boja i dizajn može mijenjati preko smartfona.

24sata.hr

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.