Kapelo: Crna Gora ekipa koju je teško savladati kod kuće
Fabio Kapelo

Ruski selektor uoči sjutrašnjeg meča

Kapelo: Crna Gora ekipa koju je teško savladati kod kuće

Uvijek mi je zadovoljstvo da se vratim u Crnu Goru, posebno zbog vašeg predsjednika Fudbalskog saveza Dejana Savićevića, s kojim imam odličan odnos. Pamtim utakmicu kada sam vodio Englesku, kada je bilo 2:2 i imam lijepe uspomene na taj meč, kazao je večeras na konferenciji za novinare selektor fudbalske reprezentacije Rusije, Fabio Kapelo.

Nakon posljednjeg treninga koji je reprezentacija Rusije obavila večeras, pred sjutrašnji meč protiv selekcije Crne Gore, selektor Rusije, popularni “Don Fabio”, na konferenciji za novinare pojavio se u društvu reprezentativca Širokova, prenosi Anadolija.

Kapelo vjeruje da će domaći teren biti prednost Crne Gore u sjutrašnjem meču.

"Crna Gora je ekipa koju je teško savladati, pogotovo kada igra kod kuće. Fizički su dobro spremni, imaju igrače s dobrom tehnikom, a publika je njihova najveća prednost u ovom meču", kazao je Kapelo.

Crna Gora i Rusija sjutra igraju jedan od odlučujućih mečeva za plasman na EP 2016 u Francuskoj. Nakon slabih partija koje su obje reprezentacije pružile u dosadašnjem toku kvalifikacija, sutrašnji meč u Podgorici biće od izuzetne važnosti za oba tima.

"Utakmica jeste važna, ali ne želimo previše da se opterećujemo, jer ima još mnogo do kraja", kazao je Kapelo.

Reprezentativac Rusije Roman Širokov smatra da Crna Gora ima dobar tim, ali da će njegova ekipa ići na pobjedu.

"Crna Gora je dobra reprezentacija, ima dobre igrače. Takođe, igraju pred svojom publikom. Ali mi ćemo se potruditi da pobijedimo u sjutrašnjem meču”, poručio je Širokov.

Kvalifikacioni meč Crna Gora-Rusija, na programu je sjutra u 20:45h.

Od strane Fudbalskog saveza Crne Gore, ovaj meč je proglašen utakmicom visokog bezbjedonosnog rizika, jer će u Podgorici doći oko 1.300 navijača Rusije.

Istog dana u grupi G kvalifikacija za EP igraju još Lihtenštajn - Austrija i Moldavija – Švedska.

Na tabeli u grupi G, vodi Austrija sa 10 bodova. Drugoplasirana Švedska osvojila je šest, dok su po pet bodova osvojili Crna Gora i Rusija.

Na Evropsko prvenstvo u Francuskoj plasiraće se dva prvoplasirana tima i najbolji trećeplasirani, dok će preostalih osam trećeplasiranih igrati baraž.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.