Marković: Ubistvo medvjeda je sramno, kukavičko djelo!

Potraga za ubicom mečeta

Marković: Ubistvo medvjeda je sramno, kukavičko djelo!

Drama u vezi sa ubistvom trogodišnjeg mečeta u kanjonu Morače još traje! Policija još uvijek nije otkrila ko je osoba koja je u nedelju uveče ubila, a potom iskasapila zakonom zaštićenu životinju, a tijelo ostavila na obali rijeke.

Monstrum koji je počinio ovo djelo je odsjekao glavu i prednje šape i odnio ih sa sobom.
Kako saznaje Kodex,  jedini trag koji može dovesti do počinioca ovog monstruoznog djela je metak koji je pronadjen u ostacima koje su pronašli lovočuvari podgoričkog lovišta u ponedeljak ujutro. 
Za sada su protiv nepoznatog lica koje je ubilo, a potom iskasapilo životinju, podnesene krivične prijave, a zbog opsežne istrage koju vode državne institucije nije poznato mnogo detalja. 
Predsjednik Lovačkog saveza Crne Gore Nikola Marković kaže da je uvjeren da država ima kapaciteta da procesuira počinioca ovog gnusnog krivičnog djela, za koje je predviđena kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.
- Siguran sam da država ima dovoljno kapaciteta da ispita kompletan slučaj i da na bazi svojih informacija sazna ko je to uradio. S obzirom na to da je u tijelu medvejda pronadjeno zrno iz kog kalibra je ispaljen hitac i analizom oružja može se doći do cilja. I mi sa nestrpljenjem čekamo rezultate istrage - kazao je Marković.
On je još uvijek šokiran onim što se desilo.
- Grozan slučaj je zadesio Crnu Goru, koji mi lovci nećemo pustiti da ostane pod okriljem tajne. Gonićemo počinioca, jer je taj ko je uradio sramno, kukavičko djelo, upucao je mladunče medvjeda. Upucao je divljač koja je zaštićena, koja je simbol crnogorskih planina. Ispalio je pucanj u pravcu lovstva Crne Gore  - istakao je Marković.
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.