Policija opkolila  kuću kopilota, patio od depresije?
Porodice žrtava stigle u Francusku/Foto:Tanjug-AP

Andreas Lubic namjerno oborio avion

Policija opkolila kuću kopilota, patio od depresije?

Njemačka policija rasporedila je danas svoje snage ispred kuće u Montabauru za koju se vjeruje da pripada Andreasu Lubicu, kopilotu aviona "Džermanvingsa" koji je pao prije dva dana u francuskim Alpima, javlja Bi-Bi-Si.

Producent BiBiSi-ja kaže da je vidio kako policajci ulaze u kuću, za koju kaže da je lijepo sređena i da se nalazi u mirnoj uličici na periferiji. Na kući su spuštene zavjese, a policijska kola su opkolila kuću.

Policija zadržava medije daleko od vrata porodične dvospratne kuće, koja se nalazi u novom dijelu Montabaura, gradu koji se nalazi 60 kilometara sjeverozapasno od Frankfurta, okružen šumovitim brdima. Komšije su odbile da bilo šta komentarišu, a policija je rekla novinarima da se drže podalje.

Montabaur je gradić na jugo-zapadu Njemačke, u pokrajini Rajnland Pfalc.

Državni turžilac Marseja Bris Roben je kazao da je porodica kopilota stigla u Francusku, da pored drugih, oda počast žrtvama, ali je bila nešto izdvojena od ostalih. Ranije danas, Roben je saopštio na konferenciji za štampu da je Lubic namjeravao da obori avion.

"Kopilot je sam upravljao avionom. On nije htio da otvori vrata kokpita pilotu i namjerno je počeo da spušta avion", rekao je Roben, prepričavajući informacije skinute sa crne kutije na kojoj se nalazi snimak razgovora u kokpitu, prenose agencije.

On je dodao da je pilot napustio kokpit, pretpostavlja se da bi otišao u toalet, a zatim nije mogao ponovo da uđe. U međuvremenu je kopilot ručno i "namjerno" podesio avion da se spušta i udari u južni dio francuskih Alpa.

"Kopilot je namjerno oborio avion", rekao je Roben.

PATIO OD DEPRESIJE?

Kopilot "Džermanvingsa" Andreas Lubic patio je, izgleda od deperesije, javilo je nekoliko njemačkih medija. Njemačka televizija N-24, pozivajući se na njegove komšije, javila je da je on, izgleda, patio od depresije i bio na liječenju. Njemački dnevnik "Frankfurter algemajne cajtung" citira majku jedne školske drugarice kopilota, koja je rekla da se Lubic povjerio njenom djetetu da je za vrijeme školovanja imao "burnout". Majka je rekla da je njena kćerka Lubica srela poslednji put pred Božić, kada je, kako je rekla, djelovao normalno.

Izvor: Večernje novosti

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.