Brnović: Imamo prava da vjerujemo u dobar rezultat
Brnović i Vučinić

Podgorica

Brnović: Imamo prava da vjerujemo u dobar rezultat

Selektor fudbalske reprezentacije Branko Brnović je rekao da očekuje težak meč protiv Rusije u petak, kada će u Podgorici ponovo odmjeriti snage s velikim italijanskim stručnjakom Fabijom Kapelom, u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj naredne godine.

Duel Crne Gore i Rusije će biti ponovni susret selektora Branka Brnovića, s jedne, i Fabija Kapela s druge strane. U kvalifikacionom ciklusu za odlazak na EP 2012. godine, italijanski stručnjak je vodio selekciju Engleske, a rezultat u Podgorici je bio neriješen 2:2, prenosi Anadolija.

Sjutrašnji meč takođe ima veliku važnost. Samo pobjeda bi vratila crnogorske "sokole" u trku za plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj naredne godine, nakon slabijih rezultata u jesenjem dijelu kvalifikacija, remija u Lihtenštajnu i poraza u Austriji. I četi Fabija Kapela je predstojeći duel "biti ili ne biti", nakon remija kod kuće sa Moldavijom, te poraza od Austrije u Beču.

Brnović očekuje tešku utakmicu. Ipak, vjeruje da Crna Gora može do tri boda.

"Rusija ima mnogo dobre igrače. Međutim, sigurno je da ima i svojih slabih strana koje smo mi primijetili i pokušaćemo da ih iskoristimo. Sigurno je da nas čeka teška utakmica, protiv jake ekipe, koja je fizički dobro pripremljena, sa selektorom Kapelom, koji zna da igra na rezultat. Naravno, mi imamo prava da vjerujemo u dobar rezultat, da možemo osvojiti tri boda", kazao je Brnović.

Za Crnu Goru sjutra neće igrati Savić zbog povrede, dok su ostali fudbaleri spremni. Napad Crne Gore će od prvog minuta predvoditi tandem Vučinić - Jovetić.

"Sa Vučinićem i Jovetićem naprijed, svakome možemo da napravimo problem i da postignemo gol", istakao je na današnjoj konferenciji za novinare selektor Brnović.

Igrač od koga se očekuje da Crnu Goru vodi do pobjede je kapiten Mirko Vučinić. Ipak, on smatra da samo timska igra može donijeti pozitivan rezultat.

"Najvažnije da se dobije utakmica, a to da li ću ja dati gol, to je manje bitno. Reprezentaciju ne čine jedan ili dva igrača. Možete imati najboljeg igrača na svijetu, ali ako ostali ne pružaju pomoć, ni ovaj najbolji ne može sam ništa uraditi. Najbitnije je da na teren izađemo kao tim i da se zaborave imena i da ginemo jedan za drugog", kazao je kapiten Vučinić.

Meč Crna Gora - Rusija na programu je sjutra u 20 sati i 45 minuta, na Gradskom stadionu u Podgorici. Fudbalski savez Crne Gore ovaj meč je proglasio utakmicu visokog bezbjedonosnog rizika, jer će u Podgorici doći blizu 1.300 navijača Rusije.

Istog dana u grupi G kvalifikacija za EP igraju još Lihtenštajn - Austrija i Moldavija - Švedska.

Na tabeli u grupi G, vodi Austrija sa 10 bodova. Drugoplasirana Švedska osvojila je šest, dok su po pet bodova osvojili Crna Gora i Rusija.

Na Evropsko prvenstvo u Francuskoj plasiraće se dva prvoplasirana tima i najbolji trećeplasirani, dok će preostalih osam trećeplasiranih igrati baraž.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.