Samsung Galaxy S7 moći će da se presavije na pola?

Novi projekat

Samsung Galaxy S7 moći će da se presavije na pola?

Kompanija Samsung navodno je započela rad na novom projektu, savitljivom mobilnom telefonu.

Za razliku od sada dostupnih modela sa zakrivljenim ekranom, telefon Samsung's Galaxy S7 biće toliko fleksibilan da će biti moguće presaviti ga na pola, prenosi B92. 

“Mobilna industrija vjeruje da komercijalizacija savitljivih smart telefona može početi već naredne godine”, izjavio je predstavnik kompanije Samsung Display za magazin “Business Korea”. 

Ipak, sve dok i ostale komponente, poput baterija ili procesora, ne postanu elastične, ovaj ambiciozni projekat neće doživjeti realizaciju. 

Glasine da Samsung radi na savitljivoj i praktično nesalomivoj verziji mobilnog telefona prvi put su se pojavile 2012. godine. 

Prošle godine, kompanija LG na izložbi u Tokiju predstavila je ekran od 5,9 inča koji je moguće saviti preko 100.000 puta bez oštećenja, a u julu iste godine i ekran od 18 inča koji je moguće saviti u rolnu.

Savitljiv ekran funkcioniše po principu OLED tehnologije - organskog materijala napravljenog od ugljeničnih vlakana koja emituju svjetlo kada se kroz njih propusti struja.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.