Uhapšeni osumnjičeni za ubistvo Želimira Bokana, jedan od njih dilovao heroin
Ilustracija

Podgoričani na svirep način usmrtili Baranina

Uhapšeni osumnjičeni za ubistvo Želimira Bokana, jedan od njih dilovao heroin

Barska policijia u saradnji sa sa službenicima Sektora kriminalističke policije i službenicima Forenzičkog centra i uz rukovođenje zamjenika Višeg državnog tužiocan u Podgorici, rasvijetlila je teško ubistvo na svirep način i iz koristoljublja Želimira Bokana iz Bara, počinjeno u noći između 15. i 16. marta ove godine.

Zbog sumnje da su u saizvršilaštvu počinili ovo krivično djelo, uhapšena su tri lica iz Podgorice: R.V, star 43 godine,R.B, star, 24 godine i A.K, stara 20 godina.


 Načelnik CB Bar Miloš Radulović saopštio je danas da je dežurnoj službi Centra bezbjednosti Bar , 16. marta 2015. godine, oko 13,15 časova, prijavljeno da je u porodičnoj kući u naselju Šušanj zatečeno beživotno tijelo Bokana.
"Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je Želimir Bokan, upotrebom hladnog oružja, lišen života u svojoj porodičnoj kući u naselju Šušanj, u toku noći između 15. i 16. marta ove godine, u vremenskom intervalu od 23,00 do 02,30 časova", saopštio je Radulović.

Kako je naveo, na tijelu Bokana konstatovano je više ubodnih rana i posjekotina po glavi i tijelu. Na više mjesta u kući pronađeni su tragovi izvršene premetačine.

"Prilikom vršenja uviđaja sa lica mjesta izuzet je veliki broj predmeta i tragova koji su upućeni na vještačenja u Forenzički centar u Danilovgradu. Po nalogu zamjenika Višeg državnog tužioca u Podgorici, tijelo oštećenog lica je transportovano na Odjeljenju patologije Kliničkog centra u Podgorici. Obdukcija je izvršena 16. marta u večernjim časovima, nakon čega se nadležni tužilac izjasnio da se u konkretnom slučaju radi o krivičnom djelu teško ubistvo na svirep način i iz koristoljublja iz čl. 144 stav 1 i 4 KZ Crne Gore", saopštio je Radulović.
Po izvršenom uviđaju službenici barske policije su zajedno sa službenicima Sektora kriminalističke policije i službenicima Forenzičkog centra, u saradnji sa zamjenikom Višeg državnog tužioca u Podgorici,  u cilju rasvetljavanja ubistva prikupili su obavještenja od oko 40 građana na području Bara i Podgorice.

Kako je saopšteno iz policije,izvršena su poligrafska testiranja većeg broja lica. Izuzeta je odgovarajuća dokumentacija od više pravnih lica, a izvršena je i analiza obimnog telefonskog saobraćaja na području Bara, crnogorskog primorja i Podgorice. 


"Policijski službenici su na terenu sproveli posebne dokazne radnje i izvršili su detaljnu pretragu terena užeg i šireg lica mjesta, kao i na pojedinim lokacijama na putnom pravcu Bar – Sutomore – Sozina – Podgorica. Izvršena je analiza prikupljenog video materijala zakonito izuzetog sa pojedinih lokacija na području opština Bar i Podgorica, a takođe je izvršeno privremeno oduzimanje putničkog motornog vozila", kazao je danas Radulović.
On je saopštio da je "shodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici danas je, u ranim jutarnjim časovima, u sadejstvu sa službenicima CB Podgorica i Posebne jedinice policije, izvršen pretres u kućama, stanovima, pomoćnim objektima i vozilima na više lokacija na području Podgorice i Danilovgrada, kojom prilikom je pronađen dio predmeta koji su, kako se sumnja, otuđeni iz kuće pokojnog Bokana".
Na ovim lokacijama izuzeti su drugi predmeti i tragovi koji su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja. 
Na jednoj od ovih lokacija od strane službenika kriminalističke policije i službenika Posebne jedinice policije uhapšena su tri osumnjičena.

"Osumnjičeni R.V, R.B. i A.K. će večeras, uz krivičnu prijavu, biti privedeni zamjeniku Višeg državnog tužioca u Podgorici, zbog osnovane sumnje da su, na štetu Želimira Bokana, počinili krivično djelo teško ubistvo na svirep način i iz koristoljublja. Osumnjičenom R.B. se na teret stavlja i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga jer je pretresom njegove kuće pronađeno i 11 polutki supstance za koji se sumnja da je opojna droga heroin", zaključuje se u saopštenju policije.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.