Pilot napustio kokpit prije pada aviona
Nije jasno zašto je pilot uopšte napuštao kokpit

Istražitelji otkrili

Pilot napustio kokpit prije pada aviona

Jedan od dva pilota na tragičnom letu njemačkog aviona, koji je u utorak udario u Alpe, je napustio kokpit prije gubitka visine, objavio je "The New York Time", pozivajući se na vojne izvore.

Neimenovani zvaničnik, koji je je uključen u istragu, je rekao da dokazi iz crne kutije ukazuju da pilot nije mogao ponovo ući u kokpit nakon što je izašao. 

"Pilot lagano kuca na vrata i ne dobija odgovor. Zatim jače udara u vrata i nema odgovora. Nakon toga možete čuti kako pokušava provaliti vrata", rekao je za "New York Times". 

Dodao je da nije jasno zašto je pilot uopšte napuštao kokpit. 

"Ono što je sigurno je da je na kraju leta pilot sam i ne otvara vrata", dodao je izvor.

Avion niskobudžetne kompanije Germanwings Airbus 320, na letu iz Barcelone u Dusseldorf, pao je nakon poniranja dugog osam minuta. U tragediji je poginulo 150 putnika i članova posade. 

Istražitelji su rekli u srijedu kako će moći izvaditi audio zapise iz crne kutije, ali da čitanje sadržaja neće biti moguće odmah, javlja Anadolija.

Druga crna kutija, na kojoj su zabilježeni podaci o letu, nije pronađena do srijede navečer. 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.