Drogirala i podvodila dvije djevojke u svom stanu
Ilustracija

Novi Sad

Drogirala i podvodila dvije djevojke u svom stanu

Novosadska policija je u dvije odvojene akcije uhapsila dvije osobe koje su se bavile trgovinom ljudi.

Novosađanka T.P. uhapšena je sinoć zbog sumnje da se bavila trgovinom ljudima koje je navodila na prostituciju zloupotrebljavajući njihovu zavisnost od narkotika, prenosi Blic.

T. P. (27) je osumnjičena da je vrbovala dvije djevojke i držala ih u iznajmljenom stanu radi prostitucije, zloupotrebljavajući njihove teške prilike i zavisnost od narkotika.

Prilikom hapšenja, kod osumnjičene je pronađeno 14 paketića heroina.

Policija joj je odredila zadržavanje, do 48 sati, po odobrenju nadležnog tužioca kome će biti dovedena na saslušanje.

Ranije danas je saopšteno da je policija u Novom Sadu uhapsila i G.M. (47) iz Valjeva, zbog nedozvoljenog prelaženja državne granice kako bi krijumčario ljude.

Kako policija navodi u saopštenju, u kombiju, koji je osumnjičeni vozio, zatečeno je 18 ilegalnih migranata, državljana Somalije, bez ličnih dokumenata.

Kako prenosi Blic, zbog ilegalnog prelaska granice i nezakonitog boravka u Srbiji, Prekršajni sud u Novom Sadu izrekao je ilegalnim migrantima novčane kazne, ali pošto nisu mogli da ih plate, one su zamjenjene kaznom zatvora u trajanju od 16 dana.

G. M. je saslušan kod sudije za prethodni postupak, i nakon toga mu je izrečena mera pritvora do 30 dana, piše u saopštenju policije.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.