Pronađena i druga crna kutija aviona

Teško oštećena

Pronađena i druga crna kutija aviona

Druga crna kutija boinga "erbas A-320" njemačke aviokompanije "Džermanvings", koji se juče srušio u francuskim Alpima, pronađena je, ali je teško oštećena, izvijestili su američki mediji.

Francuski istražitelji su saopštili da je memorijski čip na uređaju za snimanje podataka sa leta aviona ispao iz svog položaja i da ga nije moguće pronaći, izvijestili su "Njujork tajms" i "CBS Njuz".

Istražitelji se, međutim, nadaju da će uspjeti da dođu do snimka sa uređaja za snimanje glasa pilota, prenijela je RT.

Crna kutija je uobičajen naziv za uređaj koji se najčešće sastoji iz dva dijela (dvije crne kutije) i koji snima tehničke informacije o letu aviona i glas pilota za vrijeme leta.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev potvrdio je juče da je pronađena jedna crna kutija aviona njemačke kompanije "Džermanvings" i da će podaci sa nje odmah biti analizirani.

Avion "erbas A-320" srušio se u utorak u Alpima na jugu Francuske, 100 kilometara sjeverno od Nice, dok je letio iz Barselone u Diseldorf, a u nesreći je poginulo 144 putnika i šest članova posade.

(Blic)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.