Predstava „Žabar“ u  Kraljevskom pozorištu Zetski dom
Predstava „Žabar“

27.marta

Predstava „Žabar“ u Kraljevskom pozorištu Zetski dom

U Kraljevskom pozorištu ''Zetski dom'' na Cetinju u petak, 27.marta sa početkom u 20h, će biti izvedena predstava „Žabar“, autorski projekat Lidije Dedović i Petre Veber, rađen po tekstu Rajnera V. Fasbindera.

U predstavi igraju: Miloš Pejović, Jovan Krivokapić, Petar Novaković, Bojana Malinovska, Karmen Bardak, Ana Vučković, Momčilo Otašević, Aleksandar Radulović, Gorana Marković, Gordana Mićunović i muzičar Nebojša Nenezić.

Djelo “Žabar” je jedno od Fasbinderovih prvih djela. Ovaj se tekst bavi, na sebi svojstven način, lažima, konstrukcijama i nekompenzovanim strahovima današnjeg društva.   Jednako govori o predrasudama i tjeskobi sa jedne strane, ali i mladim ljudima koji se gube u svojim snovima, a imaju ljudske potrebe, za ljepotom, za poštovanjem i za snovima.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.