Starica se digla iz kovčega i pitala gdje je, grobar se onesvijestio
ilustracija

Proglasili je mrtvom

Starica se digla iz kovčega i pitala gdje je, grobar se onesvijestio

Jedan pogrebnik u Gelzenkirhenu onesvijestio se kada ga je starica u mrtvačkom sanduku, koja je proglašena mrtvom, pitala gdje se nalazi.

Bio je to sasvim občan dana za pogrebnika u njemačkom gradu Gelzenkirhen. Ali, onda je začuo škripanje poklopca mrtvačkog kovčega. Usta su mu se osušila u sekundi, a nekoliko trenutaka kasnije ležao je na tlu, bez svijesti. Naime, iz kovčega je provirila glava 92-godišnje starice koja ga je pogledala i pitala: ''Gdje sam?''.

Odgovor nije dobila, ali uskoro je i njoj bilo jasno da se ''digla'' iz mrtvih. Staricu su samo nekoliko sati ranije u staračkom domu proglasili mrtvom. Kada je radnik primijetio da ne diše, pozvao je ljekara. On je ustanovio da starica nema puls i da je umrla. I tako je, po kratkom postupku, završila u mrtvačkom kovčegu, pišu svjetski mediji.

Kada je došao svijesti, pogrebnik je još jednom zavirio u kovčeg. Tamo je zaista ležala živa starica otvorenih očiju. Nazvao je Hitnu pomoć, posle čega je prebačena u bolnicu, a njena rodbina obaviještena da je još živa.

Reagovala je i lokalna policija, a pod istragom su radnik doma i ljekar koji su dijagnostifikovali smrt starice.

(Novosti)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.