Proljećni trend: Žensko odijelo s dekolteom (FOTO)
Ilustracija

Morate ga imati

Proljećni trend: Žensko odijelo s dekolteom (FOTO)

Klasično i nekada rezervisano samo za muškarce, odijelo postaje sve zastupljenije u garderoberima mnogih poznatih, ali i onih manje poznatih dama.

Ovog proljeća klasično odjelo dobija novo lice – umjesto cipela sa potpeticom slobodno obujte patike, a crnu boju zamijenile su plava i bordo.

1

Kada se glumica Dženifer Aniston pojavila na dodjeli nagrada Critics’ Choice u bordo odjelu dubokog dekoltea brenda Gucci bilo je jasno da se ovaj “muški” komad vratio na velika vrata.

Naravno, mnoge trendseterke prednost će dati haljinama, ali priznajemo – ženskom odjelu teško je oduzeti moć i eleganciju koje posjeduje. Čak i kada se umjesto visokih potpetica nose patike, kako umije da ih upari Kara Delevinj.

2

Najvažnije pravilo pri kupovini odijela jeste da vam stoji kao saliveno. Ako ne možete nikako da pronađete idealan kroj, sašijte ga, jer ono je ipak dugoročna investicija. Ne morate se ograničiti samo na bezvremenu crnu, slobodno se poigrajte i jačim bojama.

3

Pritom pripazite i na količinu nakita, jer odijelo govori samo za sebe dovoljno. A kako nam poručuju zvijezde s crvenog tepiha, nosi se dekolte. Svakako, prilagodite dubinu u zavisnosti od toga da li je riječ o dnevnom ili večernjem stajlingu, a u pomoć vam mogu “priskočiti” i samoljepljive trake za grudi.

4

Izvor:ljepota i zdravlje.ba

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.