Adžić: Nastavak serije u Lajpcigu
Dragan Adžić

Sjutra utakmica

Adžić: Nastavak serije u Lajpcigu

Budućnost respektuje Lajpcig, ali želi da nastavi seriju pobjeda u Glavnoj rundi Lige šampiona, kazao je trener podgoričkih rukometašica Dragan Adžić.

Lajpcig i Budućnost odigraće sjutra utakmicu petog kola prve grupe Glavne runde, prenosi Mondo.

Adžić je kazao da se ekipa nije ni do sada, a neće ni ubuduće, opterećivati značajem meča i da odnos rukometašica ne smije zavisti od toga.

„Radimo posvećeno na svakom treningu i nijesmo se ni do sada, a nećemo ni od sada, opterećivati značajem meča. Ukoliko radimo kvalitetno treba kvalitetno i da odigramo. Odnos djevojaka ne smije da zavisi od značaja utamice. Vjerujem da će tako biti i sjutra i da će nam iskustvo iz drugog poluvremena biti dobra lekcija“, kazao je Aadžić.

On je istakao da je Lajpcigu subotnji duel posljednja šansa da uhvati voz za četvrtfinale. 

„Eventualna pobjeda protiv nas i Tiringera odvela bi ih u četvrtfinale. Definitivno će biti rasterećeniji nego u prvom meču, jer je bilo primjetno da su bile inpresionirane nama, našom igrom na početku utakmice. To se odrazilo na konačan rezultat. Sa tim iskustvom ući će rasterećenije i probaće kombinovanom odbranom da poremete naš napad“, rekao je Adžić.

On je istakao da će duel u Lajpcigu biti dobro iskustvo u pripremi četvrtfinala.

„Vjerujem da ćemo sve to prevazići i da ćemo nastaviti da pobjeđujemo. Dobro je što smo ranije došli u Lajpcig i imaćemo vremena da se adaptiramo na neubičajan termin meča“, kazao je Adžić.

On je kazao da se zdravstveni bilten popravlja i da će posljednji trening odraditi kompletni.

Budućnost je prvi međusobni duel u Podgorici dobila 28:21 (16:7).

Budućnost je trijumfalno završila takmičenje u B grupi sa pet pobjeda i remijem, a u glavnu rundu prenijela je sedam bodova. 

U Glavnoj rundi, osim Lajpciga, dva puta savladala je Dinamo 25:18 i 26:18, a jednom Krim 23:20.

Lajpcig je bio drugoplasirani u A grupi, sa četiri pobjede i dva poraza.

U Glavnoj rundi, nakon startnog trijumfa protiv Vardara, doživio je tri uzastopna poraza.

Utakmica u Lajpcigu počeće u 14 sati.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.