EU: Sankcije Asadovim pristalicama
Bašara al Asada

Proširena lista

EU: Sankcije Asadovim pristalicama

EU je danas proširila listu sankcionisanih saradnika sirijskog predsjednika Bašara al Asada, s obrazloženjem da se situacija u Siriji "i dalje pogoršava".

Sjutra će biti objavljena imena sedam pojedinaca i šest organizacija koji će biti dodati postojećoj listi sankcionisanih. Na tom spisku već se nalazi 211 pojedinaca i 63 entiteta, saopštio je evropskog savjet.

Onima koji se nalaze na listi zamrznuta je imovina u EU i zabranjeno im je da ulaze u evropski blok.

Evropski savjet saopštio je da će EU "nastaviti da uvodi i provodi sankcije" protiv sirijskih vlasti i njihovih pristalica "dok god traje represija".

U tekstu se dodaje da se EU zalaže za političko rješenje u okviru kojeg bi Asad otišao s vlasti.

Pojedine članice Unije zalažu se za jačanje dijaloga sa Asadom, koji se održao na vlasti iako je prije četiri godine počela oružana pobuna. U Siriji je sada aktivna i "Islamska država", koju zapadne države takođe žele da poraze. 

(Nezavisne)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.