Junker nije dao intervju, ni izjavu o KAP-u

Kancelarija EU

Junker nije dao intervju, ni izjavu o KAP-u

Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori saopštila je danas da "predsjednik Evropske komisije, gospodin Žan Klod Junker, nije davao intervju za španski nedeljnik El Nuevo Lunes".

"Gospodin Junker nije davao nikakve izjave o Kombinatu aluminijuma Podgorica (KAP), niti je davao bilo kakve izjave vezane za Crnu Goru u skorije vrijeme", navela je Delegacija EU u saopštenju dostavljenom medijima.

"Tekst objavljen u dnevnom listu 'Dan' sadrži netačne informacije", ističe se u saopštenju.

"Dan" je juče je objavio da je Junker izjavio za španski list "El Nuevo Lunes" da je Crna Gora u riziku od bankrotstva u slučaju da izgubi arbitražu u vezi sa Kombinatom aluminijuma Podgorica (KAP) protiv ruskog CEAK-a, čiji je odštetni zahtjev oko milijardu evra, i pozvao crnogorsku vladu da se dogovori i nađe održivo rješenje.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.