85.000 eura za rekonstrukciju Internog i Infektivnog odjeljenja bjelopoljske bolnice

Sjednica Vlade

85.000 eura za rekonstrukciju Internog i Infektivnog odjeljenja bjelopoljske bolnice

Na 102. sjednici Vlade kojom je predsjedavao predsjednik Milo Đukanović,odlučeno je da se iz sredstava kapitalnog budžeta za 2015. godinu, obezbijedi 85.000 eura za rekonstrukciju i zamjenu kompletnog bolničkog inventara Internog i Infektivnog odjeljenja Opšte bolnice Bijelo Polje

"Vlada je usvojila Informaciju o razlozima hitne adaptacije Internog i Infektivnog odjeljenja Opšte bolnice Bijelo Polje. Tim povodom zadužena je Direkcija javnih radova da, iz sredstava kapitalnog budžeta za 2015. godinu, obezbijedi 85.000 eura za rekonstrukciju objekta i zamjenu kompletnog bolničkog inventara", saopšteno je iz Vlade.

Na sjednici je usvojena je i Informacija o postupku zaključivanja ugovora sa privatnim apotekama za izdavanje ljekova na recept.

"Vlada je konstatovala da će realizacija ugovora koji su zaključeni sa 109 privatnih apoteka doprinijeti boljoj dostupnosti i kvalitetu snabdijevanja ljekovima, jer će osiganici Fonda za zdravstveno osiguranje recepte koje propisuju izabrani doktori moći da realizuju pod jednakim uslovima u privatnim apotekama i apotekama Montefarma", navodi se u saopštenju.

U sklopu reforme upravnog postupka, Vlada Crne Gore,  utvrdila je Predlog zakona o upravnoj inspekciji.

"Donošenjem zakona unaprijediće se nivo zakonitosti, stručnosti i kvaliteta u rješavanju upravnih predmeta i ojačati uloga upravne inspekcije u sprovođenju inspekcijskog nadzora nad primjenom zakona i propisa u oblastima državne uprave, službeničkog sistema, upravnog postupanja, lokalne samouprave, biračkih spiskova i dr", navode iz Vlade.


Nastavljajući prioritetne aktivnosti koje treba da omoguće dinamičniji ekonomski rast, Vlada je, na predlog resornih ministarstava, usvojila razvojne mjere iz oblasti turizma, poljoprivrede, saobraćaja i informacionog društva. Njihovo donošenje predviđeno je nedavno usvojenim Programom ekonomskih reformi za Crnu Goru 2015-2017, a kreirane su tako da direktno utiču na rast konkurentnosti crnogorske ekonomije i podizanje kvaliteta života građana.

Vlada je dala saglasnost na Izmjene i dopune Godišnjeg plana Investiciono razvojnog fonda Crne Gore za 2015. godinu.

"Na sjednici je naglašeno da Fond svoju poslovnu politiku treba da vodi do nivoa održivog poslovanja, u funkciji u realizacije razvojnih projekata. Shodno tome, IRF će voditi kamatnu politiku kojom će obezbijediti pokriće troškova svog poslovanja i na taj način doprinijeće dodatnom smanjenju kamatne stope, polazeći od uslova pod kojima će obezbijediti sredstva na međunaridnom tržištu kapitala. Planirano je preduzimanje konkretnih mjera u cilju razvoja preduzetništva, podrške razvoju turizma, poljoprivrede i ruralnog razvoja, unapređenja saradnje sa bankama i subvencionisanje kamata za projekte za koje Vlada utvrdi da predstavljaju prioritet ekonomskog razvoja", kaže se u saopštenju.

Vlada je donijela i Rješenje o razrješenju Nebojše Kaluđerovića dužnosti savjetnika predsjednika Vlade Crne Gore za vanjsku politiku, zbog prelaska na novu dužnost.
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.