Sedam mana koje vas čine savršenim
Ilustracija

A to su ...

Sedam mana koje vas čine savršenim

Prigrlite svoje “mane” i pokušajte da ih doživite kao vrline. Iako mnogi na ove stvari gledaju kao na mane, one to nisu i zapravo vas čine savršenim.

Poštenje

Poštenje nije na cijeni u savremenom društvu. Laži se podstiču više nego istina jednostavno jer bolje “prodaju”. Ako ste među onima koji bi radije uvijek rekli istinu, treba da budete ponosni na sebe.

Romantika

Ukoliko ste romantik, nesanica vas sigurno muči redovno. Vi svijet vidite kroz šarene naočare i vjerujete u ljubav čak i kada ste bili obmanuti, razočarani. Volite partnera i ako vas je povrijedio, ali volite i sebe, posebno onda kada se razočarate u neki svoj postupak.

Žrtvovanje

Postoji prikrivena ljepota u spremnosti na žrtvovanje. Kada radite nešto za nekoga drugog, a ne za sebe, to rađa nevjerovatna osjećanja. Najbolje u svemu je što je spremnost na žrtvu zarazna. Kada se žrtvujete za nekoga, dajete primjer drugima.

Osjetljivost

Kada se kaže da je neko osjetljiv, to ne znači da obavezno plače uz finalnu scenu tužnog filma. Osjetljivost ukazuje da ste svjesniji svijeta oko vas. Osjetljivi ste ako bukvalno osjećate nečiju borbu ili znate šta da donesete voljenoj osobi kada je imala loš dan.

Svjesnost

Kada sebe ne doživljavate samo kao individuu sa ograničenjima, već kao snažni motor koji će pokrenuti ostvarenje viših ciljeva, onda ste razvili svijest o svijetu oko sebe. Ako smo osviješćeni i budni duhom, tada napokon počinjemo da razumijemo razloge nekih pojava.

Ranjivost

Da bismo se zaštitili od toga da nas povrijede, naučeni smo da budemo čvrsti. To je ujedno prirodna zaštita od bola. Ipak, tako postajemo više mašine nego ljudi. Prepoznajte kada je pravi trenutak da budete ranjivi, da osjećate, doživite, saosjećate i rizikujete.

Jednostavnost

U komplikovanom, divnom i skupom svijetu je teško ostati “jednostavna” osoba. U redu je ako volite uzbudljiv, turbulentan život, ali dobro je ako s vremena na vrijeme znate da usporite.

(24sata.rs)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.