Zašto žene glume orgazam?
Ilustracija

Vječito pitanje

Zašto žene glume orgazam?

Možda ste čuli za onu englesku frazu “Fake it till you make it”, koja nas podučava tome da bi trebalo da se pretvaramo da nešto možemo, a onda ćemo samo odjednom u tome i uspjeti. E pa, vjerovali ili ne, ovo važi i za ženski orgazam!

Istraživanje je pokazalo da je čak trećina žena koje su imale problema sa seksualnim uzbuđenjem – nakon glumljenja orgazma, uspjela da doživi i pravi vrhunac, iako njihovi partneri nisu dobili nikakva “uputstva”.

Osim što glumljenje orgazma olakšava put do pravog, istraživanja su pokazala da čak 92 posto ispitanica vjeruje da će lažnim uzdasima i pohvalama podići samopouzdanje svog partnera, a time i popraviti svoj seksualni život.

Žene koje glume orgazam vrištanjem i određenim vokabularom pokušavaju da stimulišu partnera i pomognu da se osjeća zadovoljan sobom. Naučnici su vokalizaciju žena tokom seksa podijelili u nekoliko kategorija, od stenjanja, vrištanja do zapovijesti u stilu “da”, “to”, “još” i “ brže”.

Žene dok glume orgazam obično upotrebljavaju sve ove vokalne tehnike, kako bi što više stimulisale muškarca. Iako se muškarcima glumljenje orgazma može činiti kao čin izdaje, žene to rade iz najbolje namjere i to najprije da bi ugodile svom partneru i ojačale njegov ego, ali i da bi sljedeći put zadovoljile sebe.

(Telegraf.rs)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.