Video projekcija ''Muzičke razglednice Crne Gore – Nuovo'' u Kraljevskom pozorištu ''Zetski dom''
Ilustracija

Projekat Miodraga Bola Boškovića

Video projekcija ''Muzičke razglednice Crne Gore – Nuovo'' u Kraljevskom pozorištu ''Zetski dom''

U Kraljevskom pozorištu ''Zetski dom'', u subotu, 7. marta u 20 časova, biće održana video projekcija ''Muzičke razglednice Crne Gore – Nuovo'', projekat crnogorskog kompozitora i autora filmova o Crnoj Gori Miodraga Bola Boškovića.

Radi se o autentičnim snimcima crnogorskog pejzaža, koji sadrži fotografije sa vode i kopna, ali i podvodne fotografije, kao i one iz ''ptičje perspektive''. Takođe, sve muzičke, instrumentalne numere komponovane su namjenski za svaki filmski i muzičko – dokumentarni segment i čine zaokružene autentične cjeline.

Muzika Bola Boškovića, kao i filmska ostvarenja su sasvim  inspirisani prirodnim ljepotama i istorijom Crne Gore. Boškovićevi filmovi, koji pripadaju stilu art lendinga,''landscape''-a, prikazivani su širom svijeta (Italija, Francuska, Engleska, Rusija, Izrael, Njemačka, USA itd).

Njegova karijera počinje 1990. godine, kada nastaje kompozicija “Dobro jutro Crna Goro“. Autor je prvog albuma instrumentalne muzike u Crnoj Gori “Noćna ruža Crne Gore“, prvog muzičko dokumentarnog filma o Crnoj Gori “Prijesto od kamena”  i prvog CD-a  instrumentalne muzike u Crnoj Gori “Noćna ruža prijestola od kamena“.

Objavio je dvanaest samostalnih projekata: tri albuma, četiri filma (“Prijesto od kamena”, ”Car junaka”, ”Muzičke razglednice Crne Gore” i “Lacus Labeatis“) četiri CD-a instrumentalno-ambijentalne muzike (“Noćna ruža prijestola od kamena”, ”Gora Crnogoraca”, ”Lacus Labeatis” i “Profil“) kao i dva kolektivna CD-a (“Okean” i “TOCG“). Autor je takođe i prvog DVD-a u Crnoj Gori koji je interesantno nazvan “Pogledom i muzikom bez riječi“.

Za publiku iz Podgorice, Nikšića, Budve i Kotora organizovan je besplatan prevoz. Da bi se ostvarila mogućnost prevoza, rezervacija ulaznica se mora obaviti najkasnije dan prije programa do 12h na broj telefona 067 428 655.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.