Radite ovo svakog jutra i smršaćete!
Ilustracija

Tajne mršavljenja

Radite ovo svakog jutra i smršaćete!

Naučno je dokazano da je ne samo rano ustajanje, već izlaganje ranom jutarnjem suncu izuzetno korisno jer može da vam pomogne u gubitku viška kilograma.

Grupa od 54 ispitanika nosila je narukvicu koja je tokom sedam dana mjerilakoliko vremena su proveli na jutarnjem suncu, a uz to su vodili idnevnik ishrane. Na kraju se pokazalo da su oni koji su više bili na suncu prijepodne imali niži BMI, i to bez obzira na starosno doba, aktivnosti ili način ishrane.

Potrebno je da budemo samo 20 do 30 minuta izloženi jutarnjem suncu, tačnije, između osam časova i podneva.

Za ovo postoje dva moguća objašnjenja: na ovaj način se sinhronizuje naš unutrašnji biološki časovnik, jer ranije ustajanje u isto vrijeme govori o redovnom i dovoljnom spavanju. Drugo, usljed redovnog spavanja dolazi do efikasnijeg funkcionisanja metabolizma.

(Kolektiv.me)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.