Ubila majku i babu jer su je neprekidno vrijeđale
Teodora Viktorović (39)

Priznala

Ubila majku i babu jer su je neprekidno vrijeđale

Moram da vam priznam i da olakšam dušu ubila sam majku i babu - rekla je juče na saslušanju Teodora Viktorović (39).

Određen joj je pritvor od 30 dana, dok je Borislav Stamenkov (39), njen nevjenčani suprug posle pritvora i saslušanja pušten na slobodu. On će se starati o njihovo dvoje djece, koja su bila smještena kod njegovog brata.

Teodora je u beogradskom Višem tužilaštvu priznala da je 2. marta u 13 sati sa više udaraca satarom ubila majku Ljiljanu Đukić (62) i baku Ivanku Đukić (91) u stanu, gdje su zajedno živjeli u Mileševskoj ulici 33 u Beogradu.

- Majka me je stalno vrijeđala i nije prestajala da to radi. Mnogo smo se svađali. To više nisam mogla da izdržim - pričala je ravnim glasom Teodora, koja je, kako saznajemo, na saslušanju djelovala odsutno.

Ona je u tužilaštvu u Palati pravde na saslušanju, koje je trajalo oko dva sta, potvrdila da je imala dugogodišnje probleme sa alkoholom i drogom, kao i da se liječi od bolesti zavisnosti. Teodora je rekla da je prije ubistva istovremeno pila alhohol i uzimala lijekove za smirenje. Međutim, potvrdila je da je svjesna zločina koji je počinila i da je to uradila u afektu.

Borislav je rekao na saslušanju da ne zna šta je prethodilo ubistvu, ali je naveo da je Teodora bila druga osoba kada je pod dejstvom alkohola.

- Bila je nesnosna kada popije kao tasmanijski đavo - rekao je Stamenkov.
On je ispričao tužiocu da je podnio zahtjev da se Teodori oduzme pravo starateljstva nad djecom zbog droge i alkohola.

Ona nije teretila ničim njenog nevjenčanog supruga Borislava s kojim ima dvoje djece, šestomjesečnu djevojčicu i trogodišnjeg dječaka.

On je takođe bio osumnjičen, ali je negirao krivicu navodeći da ga je Teodora probudila posle ubistva i da je on vidio da je krvava, pa je odmah zvao policiju, socijalnu službu i Hitnu pomoć.
- Često se svađala sa majkom i sa babom. Kada se to dešavalo ja sam izlazio iz kuće da ne bih prisustvovao žučnim scenama. Taj dan sam odvedo dijete u obdanište i vratio sam se kući i legao da spavam. Probudila me je i vidio sam da je krvava - ispričao je Stamenkov, koji radi u Opštini Zvezdara i honorarno kao glumac.

U Višem tužilaštvu čekaju rezulatate DNK analize prije nego što zaključe slučaj.

 

(Blic)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.