Nikšićani lažirali saobraćajke radi naplate novca od osiguranja
Ilustracija

Policijska akcija "Udar"

Nikšićani lažirali saobraćajke radi naplate novca od osiguranja

Nikšićka policija je zajedno sa službenicima Sektora kriminalističke policije, realizovala policijsku akciju „Udar“, u kojoj su četiri lica procesuirana zbog sumnje da su u dva odvojena slučaja lažirala saobraćajne nezgode radi naplate novca od osiguranja.

"Službenici Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su, u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Nikšić, realizovali policijsku akciju „Udar“, u okviru koje su Osnovnom državnom tužiocu u Nikšiću podnijete dvije krivične prijave protiv četiri lica, zbog osnova sumnje da su počinila dva krivična djela navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja", saopšteno je iz Uprave policije.
Kako navode iz policije, sumnja se da su M.V, star 21 godinu, i M.V. star 29 godine, iz Nikšića počinili navedeno krivično djelo na način što su, 07. decembra 2013. godine, oko 19,00 časova, telefonskim putem prijavili Dežurnoj službi CB Nikšić da je došlo do saobraćajne nezgode u kojoj su njih dvojica učestvovali kao vozači vozila.

Oni su, kako se sumnja, lažnim prikazivanjem činjenica doveli u zabludu policijske službenike da na osnovu navedenog sačine zapisnik o uviđaju saobraćajne nezgode koja se nije ni dogodila, u cilju naplate štete od osiguravajućeg društva na osnovu tako sačinjenog i ovjerenog neistinitog sadržaja.
I druga dva lica, Ž.K, star 50 godina, i R.D, star 21 godinu, iz Nikšića, su, sumnja se, isto krivično djelo počinili 21. septembra 2014. godine, kada su oko 22,35 časova takođe pozvali Dežurnu službu CB Nikšić i prijavili saobraćajnu nezgodu koja se nije dogodila, kako bi naplatili štetu od osiguravajućeg društva na osnovu sačinjenog i ovjerenog neistinitog sadržaja – zapisnika o uviđaju saobraćajne nezgode.
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.