Predsjednik poljskog Senata bez vize za sahranu Njemcova
Ubijeni ruski opozicionar biće sahranjen sjutra na groblju Trojekurovskoje u Moskvi

Ubijeni ruski opozicionar biće sahranjen sjutra

Predsjednik poljskog Senata bez vize za sahranu Njemcova

Predsjednik poljskog Senata Bogdan Borusevič izjavio je danas da mu ruske vlasti nisu odobrile vizu kako bi mogao da prisustvuje sahrani ubijenog opozicionog političara Borisa Njemcova.

Borusevič, nekadašnji aktivista pokreta Solidarnost, trebalo je da predvodi delegaciju poljskih političara i poslanika na sahrani Njemcova koji je u petak uveče ubijen u centru Moskve.

On je novinarima rekao da mu je rečeno da neće dobiti rusku vizu, prenio je AP.

Portparol poljskog ministarstva spoljnih poslova naveo je da je uskraćivanje vize Boruseviču odmazda za to što se na listi sankcija EU našla Valentina Matvijenko, predsjednica Savjeta federacije, Gornjeg doma ruske skupštine, prenio je Tanjug.

Međutim, Jan Litinski, savjetnik poljskog predsjednika Bronislava Komorovkog, rekao je za AFP da je njemu dopušteno da prisustvuje sahrani.

"Ja idem. Predstavljaću predsjednika Poljske na komemorativnom skupu. Rusija je izgubila velikog čovjeka, velikog demokratu i prijatelja Poljske", naveo je on.

Na sahrani Borisa Njemcova Litvaniju će predvoditi ministar spoljnih poslova Linas Linkevičius, dok će Sandra Kalniete, bivši šef diplomatije, predstavljati Letoniju.

Ubijeni ruski opozicionar biće sahranjen sjutra na groblju Trojekurovskoje u Moskvi.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.