Tri vježbe za lijepo oblikovanu zadnjicu
Ilustracija

Probajte

Tri vježbe za lijepo oblikovanu zadnjicu

Ako želite da vam zadnjica bude lijepo oblikovana i zategnuta, moraćete malo da se potrudite i vježbate.

Budite svjesni da se zadnjica ne može oblikovati preko noći. Treba regulisati ishranu i posvetiti pažnju vježbanju. Kada je lijepo vrijeme možete vježbati napolju, voziti bicikl ili rolere, trčati, planinariti ili nešto drugo što vam se dopada. A kada je ružno vrijeme, možete da vježbate kod kuće.

Uz ove tri vježbe ćete sigurno postići izgled zadnjice kakav želite. Samo budite uporne i nemojte da odustanete ako ne budete vidjeli rezultate poslije sedam dana.

Čučnjevi

Stanite uspravno s nogama raširenim u širini kukova. Izravnajte ruke, uzmite teg i držite ga ispred nogu. Ne pomjerajući ruke čučnite kao da želite da sjednete na stolicu. Pokret radite mišićima zadnjice, a ne šireći noge. Koljena ne smiju da pređu nivo prstiju stopala. Nakon toga se vratite u početni položaj koristeći mišiće butina i stražnjice. Kada ustanete, čvrsto stegnite mišiće stražnjice na jednu sekundu. Vježbu ponovite 12 – 15 puta, a sve ponovite četiri puta.

Iskorak

Iskorak je najbolja vježba za zadnjicu. Za početak, stanite uspravno a ruke držite na kukovima. Zatim iskoračite naprijed sa jednom nogom i savijte je pod uglom od 90 stepeni. Napravite dovoljno veliki iskorak, tako da vam potkoljenica bude vertikalna, a natkoljenica paralelna s podom. Noga koja se nalazi pozadi bi trebala biti savijena, ali koljeno ne smije da dodiruje pod. Ostanite u ovom položaju nekoliko sekundi, pa se vratite u početni i ponovite ovu vježbu 15 – 20 puta sa svakom nogom.

Most

Lezite na leđa, stopala držite na podu i savijte koljena. Noge malo raširite, a ruke spustite sa strane. Stisnite mišiće zadnjice i zategnite trbušne mišiće. Nastavite da stiskate mišiće zadnjice dok dižete kukove prema gore, što više možete. Zadržite se nekoliko sekundi u tom položaju. Stegnutih mišića zadnjice, polako spustite kukove na pod, i to prvo spustite srednji dio leđa, a na kraju zadnjicu, prenosi Lj&Z.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.