Do ravnog stomaka preko lakih vježbi (FOTO)
Ilustracija

Probajte

Do ravnog stomaka preko lakih vježbi (FOTO)

Ako ste "zatrpani" obavezama i nemate mnogo vremena za rekreaciju, onda su vježbe izdržaja idealne za vas. Možete da ih radite svakodnevno kod kuće, a potrebno je da izdvojite samo pet minuta.

Ojačaćete mišiće na rukama, nogama i zategnućete stomak, a pošto se svaka radi 30 do 60 sekundi, nećete dobiti upalu mišića.

Vježba 1 

Lezite na pod, da noge budu u ravni sa tijelom, a šake stavite pored ramena. Oduprite se podlakticama i nogama, pa ostanite u tom položaju pola minuta.

Vježba 2 

Udahnite, opustite tijelo, pa istovremeno podignite ruke i noge, oslanjajući se samo na stomak. Ovo je idealna vježba za jačanje leđnih mišića i istezanje kičme.

Vježba 3 

Ponovite izdržaj na laktovima, samo ovog puta podignite lijevu ruku(bočno ili pravo), oslanjajte se na desnu ruku. Nakon 30 sekundi vratite se u početni položaj i zamijenite stranu.

Vježba 4 

Najteži, bočni izdržaj, ostavite za kraj. Okrenite se na stranu i oslonite na podlakticu, pa podignite tijelo. Ostanite tako 30-ak sekundi, drugu ruko držite na boku, pa promijenite stranu.

 

Izvor: novosti.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.