Beretka unosi dašak glamura u svaki stajling
Foto: Thinkstock

Za sve odjevne kombinacije

Beretka unosi dašak glamura u svaki stajling

Svjetlucave i karirane rezervisane su za smjelije djevojke, a obavezno se nose na puštenu kosu. Dobra vijest je da ih možete kombinovati sa gotovo svakim stajlingom.

Zahvalimo Francuzima što su u 19. vijeku u modne klasike “zašili” beretku. Osim što kapa glavu čuva, nezaobilazan je dodatak, pa su beretke najavili još na Njujorškoj nedjelji mode. 

Rodarte ih je ukrasio šljokicama, a počast im je odao i Iv Sen Loran. Iako su beretke bile rezervisane samo za muškarce, danas svaka modno osviješćena dama na hladnoću neće izaći bez ovog omiljenog modnog detalja. 

Romantične beretke pravi su klasik koji će u svaku kombinaciju unijeti dašak glamura, što potvrđuje i to da su bile omiljeni modni dodatak divi Greti Garbo, ali i drugim glumicama iz zlatnog doba Holivuda. Kako Parižanke važe za najmodernije žene na svijetu, njihove modne savjete treba slušati, ali i oponašati. 

Znalci kažu da beretka pristaje baš svakom obliku lica, a jednostavan je način da ležernu kombinaciju u trenu učinite prikladnom za večernji izlazak. 

Kariranom beretkom upotpunite jednobojnu odjevnu kombinaciju, a ako se odlučite za šarene materijale, neka beretka ostane u jednoj boji. Što se kose tiče, beretke će najbolje izgledati uz talasastu, srednje dugu kosu ili ravnu, prebačenu s jedne strane, prenosi Super žena.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.