Ovog proljeća obucite kožne pantalone (FOTO)
Ilustracija

U trendu

Ovog proljeća obucite kožne pantalone (FOTO)

Osim što su popularne ove zimske sezone, moći ćete da nastavite da ih nosite i po toplijem proljećnom vremenu...

Odjeća od prave i vještačke kože nikada ne izlazi iz mode, ali u posljednje dvije godine ona je zasigurno ponovno zasijala na tronu među mnogim drugim „must have“ odjevnim predmetima. 

Jedan od razloga što je kožna odjeća stekla dodatnu popularnost je razvoj tehnologije proizvođenja vještačke kože (ekokože), čija je novčana vrijednost znatno prihvatljivija od prave kože, a samim tim i dostupnija široj populaciji. Jedan od takvih predmeta su uske kožne pantalone, odnosno, tačnije rečeno, helanke koje su često krojene kao imitacija „skini“ kožnih pantalona. Mogu se naći u većini prodavnica poznatih modnih brendova, naravno različitog dizajna i kvaliteta, ali i udobnosti ekokože.

 

Bezbroj kombinacija 

Činjenica je da su kožne pantalone oduvijek bile smatrane predmetom ženskog seksipila, što nikako nije bez razloga. Ali, one u raznim odjevnim kombinacijama mogu da izgledaju podjednako ženstveno i fantastično, bez bilo kakvih seksualnih vulgarnih konotacija.

 

Iako cjelokupna odjevna kombinacija određuje ležeran, poslovni ili seksi stil, osim samih kožnih pantalona (helanki) posebnu pažnju potrebno je obratiti na obuću, koja je u podjednakom fokusu kao i pantalone i dopunjava cio izgled. Zato prilikom kupovine kožnih pantalona vodite računa o primjerenoj obući.

 

Sve žene koje misle da će uske kožne pantalone otkriti njihov višak kilograma, varaju se. Crne uske kožne pantalone, kroja koji prati građu tijela, skinuće s vaših bokova i nogu bar nekoliko kilograma.

 

Za hladnije zimske dane kombinujte ih s toplim jaknama, kaputićima, i naravno, sa zatvorenim i toplim cipelama do gležnjeva sa visokom petom. Što je peta viša, to bolje, jer će dodatno stvoriti utisak dužih i tanjih nogu.

 

U proljeće, kada temperature porastu, kombinujte ih s elegantnim cipelama na nešto višu petu. Za provokativniji utisak odaberite one u raznim bojama i krojevima.

(super žena)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.