Kako da dođete do savršene zadnjice uz samo malo truda?
ilustracija

Saznajte

Kako da dođete do savršene zadnjice uz samo malo truda?

Kada je ovaj dio tijela u pitanju, nije bitna samo veličina, već oblik i zategnutost mišića.

Ako primijenite sljedeće vježbice i ponovite ih 10 do 15 puta, imaćete guzu za kojom se svi okreću, prenosi Super Žena.

1. Stanite pravo, noge su u širini kukova, ruke ispružene naprijed. Spuštajte se u polučučanj, "gurajući" zadnjicu unazad, ali pazite da koljena ne prelaze liniju vrhova prstiju na nogama. 

2. Iz uspravljenog položaja, jednom nogom iskoračite, da koljeno bude u ravni sa ivicom prstiju, a drugu nogu zategnite, pa se vratite u prvobitni položaj. Nakon 10 iskoraka, promijenite nogu. 

3. Uradite istu vježbu samo sada druga noga nije ispružena, već savijena u koljenu. Ne vraćajte se u uspravni položaj, već spuštajte koljena što više možete. 

4. Iz "sumo položaja" (polučučanj sa rukama na kukovima ili prekrštene na grudima), odskočite što više možete - kao žaba. Radite vježbu 40 sekundi, skačući napred-nazad. 

5. Lezite na pod, ruke stavite pored tijela, a noge savijte u koljenima. Podignite karlicu, stegnite mišiće guze (gluteuse) 20-ak sekundi, pa ih opustite i vratite se u početni položaj. 

6. Kleknite na pod i oslonite se dlanovima, dižite nogu da bude u ravni sa tijelom, pa je spustite. Onda je podignite savijenu u koljenu i gurajte ka bradi. Ponovljajte naizmjenično vježbe desetak puta. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.