Oluja na primorju, na sjeveru snijeg
Žabljak

Na Žabljaku 70 centimetara snijega

Oluja na primorju, na sjeveru snijeg

Nevrijeme uz kišu i udare olujnog južnog vjetra zahvatilo je danas crnogorsko primorje. Na Žabljaku 70 centimetara snijega, na Cetinju palo najviše kiše.

U svim primorskim opštinama od ranih jutarnjih sati pada kiša praćena jakim istočnim i jugositočnim vjetrom, a u cijeloj državi na snazi je crveni meteoalarm.

U Herceg Novom do sada je palo 30 litara kiše po kvadratu, brzina vjetra prelazila je 100 kilometara čas, a visina talasa iznosila je 4 metra.

Iako nevrijeme za sada nije pričinilo veće štete, sve komunalne službe u Herceg Novom su u pripravnosti. Intrvenisali su u Njivicama gdje je došlo do manjeg odrona, kao na više mjesta na rivijeri gdje su uklanjali polomljne grane i isčupano drveće.U Tivtu komunalci su pojačano dežurali i intervenisali čisteći manja zagušenja u odvodima atmosferske kanalizacije. Uprkos jakim udarima juga, saobraćaj na aerodromu Tivat odvijao se normalno, sa izuzetkom „Air Serbijinog“ leta iz Beograda koji je preusmjeren na Podgoricu. Ostali letovi „Montenegro Airlinesa“ i ruske kompanije „Aeroflot“ za Beograd, Bari i Moskvu su realizovani po planu.Obalni put kroz Donju Lastvu potpuno je poplavljen morem, prenosi mondo.

U Baru je jutros palo 30 litara kiše po metru kvadratnom , dok je vjetar duvao brzinom 31 metar u sekundi, što je nešto više od 111 kilometara na sat. Vjetar je obarao drveće i čupao grane, ali veće materijalne štete nije bilo.

Na sjeveru Crne Gore pada snijeg i najviše ga ima na Žabljaku 70 centimetra. U Kolašinu je izmjereno četiri centimetra snijega, a u Rožajama jedan, objavljeno je na sajutu Zavoda iz hidrometeorologiju i seizmologiju. Sva durmitorska sela su zavijana, a više stotina stanovnika Njegovuđe i sela na obroncima Sinjajevine od jutros su bez struje.

Na Cetinju je u toku dana palo 110 litara kiše po metru kvadratnom, a dio ulice Novice Cerovića privremeno je zatvoren za saobraćaj.

U Crnoj Gori sjutra će biti umjereno do potpuno oblačno, povremeno sa padavinama, saopšteno je iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju. U južnim i centralnim predjelima se očekuje kiša ili pljusak sa grmljavinom, na sjeveru, u nižim predjelima kiša i snijeg, a u višim snijeg i susnježica. Vjetar slab do umjeren, povremeno i pojačan, južnih smjerova.

Jutarnja temperatura vazduha od -4 do 8, najviša dnevna od 0 do 13 stepeni.

 

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.