DPS protiv inicijative opozicije, drugima nejasna
Miodrag Lekić

Formiranje Vlade nacionalnog jedinstva

DPS protiv inicijative opozicije, drugima nejasna

Demokratskoj partiji socijalista je neprihvatljiva inicijativa opozicije za formiranje Vlade nacionalnog jedinstva. Drugim članicama vladajuće koalicije, ta inicijativa je uglavnom nejasna.

Lider Demokratskog fronta Miodrag Lekić pozvao je danas predstavnike vladajuće koalicije i manjinskih partija na sastanak na kojem bi im, kako je naveo, obrazložili inicijativu za formiranje Vlade nacionalnog jedinstva. Tu inicijativu su podržali i drugi lideri opozicije: Srđan Milić, Darko Pajović i koordinator Građanskog pokreta Žarko Rakčević, prenosi RTCG.

Poziv je upućen poslaničkim klubovima Demokratske partije socijalista, Socijaldemokratske partije, Bošnjačke stranke i Klubu albanskih partija, Hrvatske građanske inicijative i Liberalne partije.

U DPS su eksplicitni, kažu da im je inicijativa opozicije neprihvatljiva. U SDP-u i manjinskim strankama navode da ne vide jasno da su u opozicionoj inicijativi najvažnije NATO integracije, što je za vladajuću koaliciju preduslov.

Kako saznaje RTCG u SDP-u smatraju da samo inicijativa koja ubrzava NATO integracije ima smisla. U toj stranci kažu da im opoziciona inicijativa nije postupno jasna, ali će je razmotriti.

Bošnjačka stranka će ideju razmotriti na partijskim organima, ali ni njima nije baš jasna. I u Hrvatskoj građanskoj inicijativi kažu da će razmotriti inicijativu, ali poručuju da je NATO prioritet.

Predstavnik albanskih stranaka Nik Đeljošaj kaže da neće odbiti poziv za razgovor, iako je, kako kaže, još svježa slika prisustva pojedinih lidera opozicije nedavnom protestu protiv dolaska Hašima Tačija.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.