Dirigent preminuo na sceni
Izrael Jinon

Na festivalu "Szenenvehel"

Dirigent preminuo na sceni

Izraelski dirigent preminuo tokom izvođenja simfonije Riharda Štrausa.

Izraelski dirigent Izrael Jinon preminuo je tokom sinoćnjeg nastupa u Lucernu na festivalu "Szenenvehel", saopštili su organizatori tog festivala, prenosi Mondo.

Jinon (59) je tokom koncerta iznenada pao na bini, a iako mu je odmah ukazana medicinska pomoć, on nije preživIo i ambulantnim kolima konstatovana je smrt.

Izraelski dirigent izvodio je "Alpsku simfoniju" Riharda Štrausa, sa studentskim orkestrom Univerziteta umjetnosti u Lucernu.

Za sada nisu saopšteni detalji o tome šta je izazvalo smrt dirigenta.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.