Pogledajte da li vam je težina idealna u odnosu na godine
Ilustracija

Tabele

Pogledajte da li vam je težina idealna u odnosu na godine

Normalna tjelesna težina odnosi se na tip građe osobe, ali su tu i faktori koji utiču na tačno izračunavanje idealne težine. Evo šta je idealno u odnosu na godine i građu

Po onoj standardnoj računici za izračunavanje idealne težine, gotovo uvijek ispada da ste koji kilogram teži ili lakši. A znate da ste vodili računa o ishrani i da ste se klonili slatkiša.

Zato ne očajavajte, evo pravog načina za utvrđivanje vaše idealne težine kod žena:

Prvo, razlikujemo žene koje spadaju u sljedeće kategorije: 

A - Sitne građe

B - Srednje građe

C - Krupne građe

Zatim u odnosu na to, dodajemo i godine. U sljedećim tabelama se nalaze mjere koje će vam pomoći da odredite da li ste prekoračili idealnu težinu ili ne:

Ako imate do 20 godina:

Ako imate od 20 do 30 godina:

Ako imate preko 30 godina:

Prosječne dnevne potrebe kalorija srednje aktivnih žena su sljedeće:

Od 11. do 14. godine života - 2.400 kalorija

Od 15. do 22. godine života - 2.100 kalorija

Od 23. do 50. godine života - 2.000 kalorija

Od 51. godine pa nadalje - 1.800 kalorija.

Izvor: nadlanu.com

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.