Kako da se obučete ako ste sitne građe?
ilustracija

Saznajte

Kako da se obučete ako ste sitne građe?

Naučite koje zamke treba izbjeći i kako izvući maksimum iz svoje sitne figure

Nosite printove 

Razni printovi izvrsno izgledaju na sitnim ženama. Tačkice, srca, cvetići, prugice... Vodite računa jedino o tome da printovi ne budu prekrupni i prenapadni kako vas ne bi vizualno pojeli. 

Mini torbe 

Izbjegavajte velike 'weekend' torbe i radije birajte clutch torbe srednje veličine. 

Pazite na kroj 

Kada kupujete haljine, blejzere, bluze ili jakne, vodite računa da vam šav na spoju ramena i rukava pada na samu kost ramena, a ne preko nje. Što se dužine rukava tiče, birajte kratke i rukave 3/4 dužine, bolje nego klasične duge. 

Birajte strukirane kapute 

Zapravo, svi gornji djelovi koje kupujete treba da budu pripijeni i strukirani, a izbjegavajte široke, vrećaste krojeve koji padaju preko bokova poput pelerina. 

Izrez 

Vašoj sitnoj građi najbolje pristaju v-izrez i okrugli izrez, a izbjegavajte četvrtaste izreze, kao i otvorena leđa. V-izrezi će vas vizualno najviše povisiti. 

Suknje 

Birajte suknje koje su lagano iznad kolena, u širokom luku, a izbjegavajte midi i maxi dužine koje će vas vizualno smanjiti. Što se samih krojeva tiče, najbolje će vam pristajati pencil krojevi i suknje punog kruga koje će vam naglasiti struk i noge, a vizualno proširiti bokove. Izbjegavajte suknje A kroja. 

Cipele 

Vašoj sitnoj građi svakako najviše imponuju visoke potpetice, a izbjegavajte glomazne platforme koje neće izgledati proporcionalno sa ostatkom vašeg tijela. Svakako će vam najbolje pristajati klasične salonke elegantne, tanke štikle. 

(Super Žena)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.