Apelacioni sud: Nije nestao CD sa iskazom zaštićenog svjedoka

Slučaj Šćekić

Apelacioni sud: Nije nestao CD sa iskazom zaštićenog svjedoka

CD sa nastavka saslušanja zaštićenog svjedoka Zorana Vlaovića, u slučaju suđenja za ubistvo policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića, nije nestao, saopšteno je iz Apelacionog suda.

"Vijeće Apelacionog suda u predmetu protiv optuženih Boreta Saše i dr, je u posjedu CD-a audiovizuelnog snimka nastavka saslušanja zaštićenog svjedoka Zorana Vlaovića od 22. marta 2008. godine, a o reprodukovanju istog biće odlučeno do narednog pretresa zakazanog za 13. februara ove godine", saopšteno je iz Apelacionog suda.

Podsjećamo, Slavica Šćekić, predstavnica oštećene porodice Šćekić, podnijela je krivičnu prijavu Vrhovnom državnom tužilaštvu protiv sudija Biljane Uskoković, Slavke Vukčević, Milenke Žižić i Valentine Pavličić, zbog postojanja osnovane sumnje da su nečinjenjem i neprofesionalnim odnosom sa umišljajem počinile krivična djela, nesavejstan rad u službi i zloupotrebu službenog položaja. 

“Pomenute sudije u periodu od 2009. do 2012. godine, izvršile krivična djela nesavjesnog rada u službi i zloupotrebe službenog položaja nevršenjem dužnosti, što je proizvelo gubitak CD-a sa snimkom saslušanja zaštićenog svjedoka Zorana Vlaovića, ovo je jasan dokaz da su pomenute sudije zloupotrijebile službeni položaj, a u korist počinilaca ubistva Slavoljuba Šćekića", kazala je ranije Šćekić.

Kako se dalje navodi u krivičnoj prijavi-zbog nestanka CD-a, dovodi se u pitanje drugostepena presuda, a nesavjesnim radom sudija, cio proces ide u prilog optuženima.

Zbog nestanka dokaza u slučaju ubistva inspektora Šćekića, Pozitivna traži da se pred Odborom za politički sistem, pravosuđe i  upravu sasluša predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica i ministar pravde Duško Marković.

(CDM)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.