Članstvo u NATO najbolja garancija bezbjednosti i stabilnosti zemlje
Igor Lukšić

Susret Lukšić-Staraj

Članstvo u NATO najbolja garancija bezbjednosti i stabilnosti zemlje

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić sastao se danas sa ambasadorom Mađarske u NATO Peterom Starajem. (Peter Sztáray) Zajednički je ocijenjeno da je članstvo u NATO najbolja garancija bezbjednosti i stabilnosti zemlje kao i sigurnosti njenih granica.

Ambasador Staraj je kazao da će u narednom periodu Crna Gora imati punu podšku Mađarske kao nove kontakt zemllje za NATO. „Crna Gora se nalazi na korak od članstva i može da računa na svu potrebnu pomoć u ispunjavanju kriterijuma kako bi do kraja godine dobila poziv za članstvo“ istakao je Staraj, naglasivši strateški značaj cnogorskog članstva u Aliijansi u smislu jačanja bezbjednosti regiona Zapadnog Balkana i Mediterana.

Staraj je ukazao i na važnost ostvarenih rezultata Crne Gore u evropskoj i evroatlantskoj integraciji ocijenivši da veoma vidljiv napredak u ovim procesima može poslužiti kao primjer ostalim zemljama regiona.

Potpredsjednik Lukšić je istakao da Crna Gora kontinuirano i posvećeno radi na ispunjavanju svih kriterijuma za članstvo u Sjeveroatlanskom savezu, kako na nacionalnom nivou tako i u komunikaciji sa zemljama članicama. 

Govoreći o napretku ostaverenom u reformskim procesima u okviru četiri ključne oblasti, Lukšić je istakao da uz vidljive rezultate Crna Gora nastavlja sa reformama sa posebnim fokusom na ovim oblastima. „Nastavićemo da koristimo i mehanizam intezivnih i fokusiranih razgovora, koji su nam saveznici dodijelili, kako bi do kraja godine ostvarili dodatni napredak koji će rezultirati pozivom za članstvo na ministarskom sastanku NATO krajem godine“ zaključio je potpredsjednik Lukšić.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.