Facebook: Naša greška, nije bilo hakerskog napada
Ilustracija

Privremeno nedostupne

Facebook: Naša greška, nije bilo hakerskog napada

Internetske stranice među kojima Facebook i Instagram te druge popularne stranice bile su privremeno nedostupne širom svijeta u utorak oko sat vremena, a najveća svjetska društvena mreža kasnije je sapštio da se radi o unutarašjoj greški a ne spoljnom napadu, prenose Nezavisne.

Facebook, Instagram i druge popularne društvene mreže bile su nedostupne od oko 7 sati ujutro i to otprilike sat vremena, rekli su korisnici širom svijeta. 

Hakerska grupa povezana s drugim nedavnim sličnim napadima na internetu preuzela je odgovornost za blokiranje tih stranica, ali je Facebook saopštio da je u pitanju njegova greška.

"To nije bio rezultat napada treće strane nego greška koja se dogodila pošto smo uveli jednu promjenu koja je uticala na naš konfiguracijski sistem", navodi Facebook dodajući da su sada Facebook i Instagram u potpunosti dostupni svim korisnicima. 

U svijetu ima oko 1,35 milijarda aktivnih korisnika Facebooka i oko 100 miliona korisnika Instagrama.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.