Trijumf Zvezde u Morači (76:77)
Foto: KK Budućnost VOLI

Koš Kalinića odlučio

Trijumf Zvezde u Morači (76:77)

Crvene zvezde je ostvarila 19. uzastopnu pobedu u ABA ligi trijumfom protiv Budućnosti u “Morači” (77:76), mestu na kojem je poslednji put slavila pre 11 godina! Utakmicu odlučio koš iz odbitka Nikole Kalinića posle promašenog penala Markusa Vilijamsa, šest sekundi prije kraja.

Početak meča u “Morači”, opasanoj kordonima policije i redara, opravdao je očekivanja od susreta dva najbolja jadranska tima. U vrhunskom košarkaškom ambijentu publika je uživala u vrhunskoj igri, u kojoj su se smjenjivala nadmudrivanja odličnih odbrana i još boljih napada. Istovremeno, bio je to i sudar gotovo identičnih stilova. Logično, imajući u vidu da je trener domaćina Jovović godinama bio izložen Radonjićevom uticaju, pišu Novosti.

Crveno-bele je limitirao rani ulazak Vilijamsa u problem sa ličnim greškama, pa je plejmejkerski posao više nego što je uobičajeno pao na Jovića, čak i na šuterski sve boljeg Dženkinsa. Ideje Budućnosti bile su sasvim jasne: teškim faulovima protiv lakih poena, bilo da je lopta u kontri ili u rukama Marjanovića. Od sredine druge četvrtine, Jovovićevi momci su čvrstinom izgradili seriju 9-0, a negde usred tog naleta Radonjić zaradio tehničku grešku zbog, kako mu je sudija odgovorio, šestog prigovora.

Bio je to uvod u spektakularnu treću četvrtinu, u kojoj je Vilijams poručio sve brojnijim skepticima: “Vratio sam se”. Na seriju kojom je domaćin poveo 49:34, Amerikanac je odgovorio šuterskom detonacijom. Ubacio je 16 poena za sedam minuta u naletu kojim je Zvezda skorom 28:5 ujurila u poslednjih deset minuta. Ipak, tu nije bio kraj najuzbudljivijeg jadranskog okršaja ove sezone...

Subotić je podigao je svoj tim sa parketa, a tenziju do tačke ključanja, koja je istopila Vilijamsovu šutersku magiju. Istovremeno, obruč Budućnosti postao je omađijan za crveno-bele, osim za Cirbesa. Očekivano, tenzija nije splasla do Kalinićevog pobjedničkog odbojkaškog poteza i potom neuspješnog pokušaja Rejnoldsa da trojkom izazove erpupciju u “Morači”.

CRVENA ZVEZDA 77
BUDUĆNOST 76
Dvorana “Morača”. Sudije: Radović, Boltauzer, Hordov. Gledalaca 4.500.

BUDUĆNOST: Kuk 8, Šehović 9, Dašić 6, Planinić 9, Subotić 13, Čarapić, Vitkovac 7, Popović 1, Ivanović 5, Rejnolds 18, Paunić, Rikić
CRVENA ZVEZDA: Vilijams 19 (6 as), Rebić, Dangubić, Mitrović 8, Lazić 3, Blažić, Kalinić 6, Marjanović 6 (5 sk), Tejić, Dženkins 17, Jović, Cirbers 18.
Po četvrtinama: 24:23, 17:11, 13:28, 22:15

 

(Novosti)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.